Universe hírcsomag /091215/   Leave a comment

Bő egy hét telt el a Universe évadközi szünetének kezdete óta, és máris megérkeztek az első hivatalos információk a folytatásról.

Először is a Universe első évadának második fele 2010 április 2-án várható. A dátumot megerősítette a Syfy csatorna, de ettől még változhat addig.

Talán ennél is fontosabb hír, hogy a sorozat második évadja zöld utat kapott az MGM és a Syfy részéről. A történeteket már írják, a forgatás 2010 tavaszának elején kezdődik, az első részeket pedig ősszel láthatjuk majd a TV-ben. Ahogy korábban is írtam, a hivatalos bejelentés nem okozott nagy meglepetést, mivel az első 10 rész nézettsége igen magas volt, átlagosan 2,6 millió néző részenként. Ez az érték kb 50%-kal több, mint az Atlantis 5. évadának átlaga.

Ezzel egy időben jelentették be, hogy az Amanda Tapping nevével fémjelezett Sanctuary-t is folytatják. A 3. évad szintén ősszel kerül a TV-be, és immár 20 rész lesz, az eddigi 13-13 helyett.

A Universe hírcsomag azonban ezzel nem ért véget. Robert C. Cooper, a franchise egyik producere egy interjúban beszélt az első évad folytatásáról, és néhány változásról, amiknek egy részét már a kezdetekben elhatározták, néhányat pedig a nézők véleményére reagálva hoztak meg.
Az alábbiakban az első évad második felére vonatkozó spoilerek következnek. Csak akkor olvass tovább, ha nem bánod, hogy esetleg előre megtudsz dolgokat!

A folytatást komolyan meg fogja határozni a tény, hogy Young ott hagyta a bolygón Rusht a 10. rész végén.
A kommunikációs kövek használata továbbra is fontos szerepet játszik majd a történet alakulásában, de az évad második felében nagyobb hangsúlyt kapnak a hajón lévő történések. Magyarul a szereplők kevesebbet fognak a családjukkal találkozni, vagy legalábbis kevesebbet mutatják majd.
Megjelenik egy idegen faj, akiket egyrészt teljesen számítógépes animáció segítségével készítenek el, másrészt eltérnek majd az eddig megszokott rosszfiúktól. Hangsúlyos, hogy nem csak homok- meg kukacszerű lények lesznek, hanem teljes testtel rendelkező élőlények.
Ugyanakkor a szex és a Kino használat ügyében nem terveznek nagy változtatásokat. A készítők úgy gondolják, hogy eddig mindkettő rendben volt. Azt viszont nem zárták ki, hogy a második félidőben valaki a főbb szereplők közül meg fog halni.

Cooper az interjúban kifejtette, hogy elég nehéz dolguk van az új sorozat készítésekor, ugyanis a régi bevált Csillagkapu modell már nem nagyon alkalmazható. (Ezt igazolták az Atlantis folyamatosan csökkenő nézettségi adatai is.) Ugyanakkor a Battlestar Galactica olyan magasra tette a lécet a sci-fi műfajban, hogy elég nehéz elérni. Ennek ellenére a készítők úgy látják, hogy az eddigi recept beválik. (Ezt igazolják a Universe magas nézettségi adatai.) A korábbi fanyalgások után a rajongók kezdik elfogadni, hogy ez a Csillagkapu egy kicsit másfajta Csillagkapu, mint azt eddig megszokták. És nem csak elfogadják, hanem meg is szeretik.
A készítők a változásokat egyértelműen fejlődésként élik meg, és határozott elképzeléseik vannak a folytatásról.

Ezzel nagyjából meg is tudtunk minden fontosabb információt a folytatásról. Én azt gondolom, hogy a tél eléggé hírszegény időszak lesz. A nagyobb spoilereket majd a második évad forgatásának kezdetére, illetve az első évad áprilisi folytatása előttre várom.
Hacsak nem robbantanak valamit a tervezett DVD filmekkel kapcsolatban! 😉

Az interjú a Hollywood Reporter weboldalán: http://www.thrfeed.com/2009/12/syfy-renews-stargate-universe-sanctuary-season-second-.html
A hírek a GateWorld-ön:
http://www.gateworld.net/news/2009/12/stargate-universe-renewed-for-second-season/
http://www.gateworld.net/news/2009/12/cooper-on-changes-in-sgus-future/
http://www.gateworld.net/news/2009/12/mgm-stargate-universe-returns-april-2/

Reklámok

Posted 2009. december 15. by Nekomajin in Hírek, Más sorozatok, SGU, Történetvonalak

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s