Tudtad-e? /091217/   Leave a comment

Nem ritka, hogy a stábtagok, producerek, rendezők, írók, kaszkadőrök megjelennek néhány másodperc, vagy egy kisebb mellékszerep erejéig a filmekben. A Csillagkapuban is rengeteg ilyen példát találunk. Ezek közül most kettőt osztok meg veletek.

A franchise egyik visszatérő poénja a háttérben állandóan megsérülő kék ruhás technikus. Általában áramütés éri, vagy behatolók sebesítik meg, míg máskor csak egy ágyon fekszik a háttérben a gyengélkedőn. A karakter neve Sylvester Siler, és néhány részben pár soros szövege is van. Katonai rangja Master Sergeant, vagyis főtörzsőrmester.
A visszatérő figurát valószínűleg sokan felfedezték az évek során, azt azonban kevesebben tudják, hogy a Silert alakító Dan Shea egy híres kaszkadőr. Az SG-1 és az Atlantis vezető kaszkadőre, emelett Richard Dean Anderson személyes dublőre már a MacGuyver óta.
Az SG-1 minden részében szerepelt a stáblistán mint színész, dublőr vagy kaszkadőr. Mintegy 50 részben alakította Silert, és kb 180 részben volt RDA dublőre (vagyis kb minden részben, amikor O’Neill szerepelt).

A történet viszont itt még nem ér véget, ugyanis egy másik fontos stábtag is rendszeresen jelenik meg hasonló szerepben. Wood hadnagyot általában Silerrel együtt látni, amint éppen szerelnek valamit egy-egy hatalmas villáskulccsal. A karakter neve árulkodó, ugyanis Martin Wood, a franchise egyik rendezője alakítja, aki kb 50 részt rendezett az SG-1-ből és az Atlantiszból, és nagyjából ugyanennyi részben játssza a technikus karaktert.

Reklámok

Posted 2009. december 17. by Nekomajin in Tudtad-e?

Tagged with

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s