Stargate SG-1: A Celebration of 10 Years   Leave a comment

Nem rég akadtam erre a kiadványra az interneten, és úgy érzetem, hogy egy bejegyzést megér.
A 10 év ünnepére című könyv egy limitált példányszámú kiadvány. 151 oldalon képkeket, idézeteket és történeteket tartalmaz mintegy 30 szereplőről és stábtagról, illetve minden példány legalább egy 10. évadbeli szereplő és egy producer autogarammját tartalmazza.
A kiadványt Robert C. Cooper és Brad Wright állította össze. Minden stábtag kapott belőle egy példányt a 200. epizód alkalmából rendezett összejövetelen. Ezen felül csak valamivel több, mint 1000 példányt készítettek, amiből még mindig lehet rendelni a GateWorld online boltjában. A kiadvány ára 200 dollár.

A kiadvány adatlapján megnézhettek néhány oldalt. Ezek között van az Előszó is, amit a fent említett két producer írt, és igen érdekes, ugyanis az epizódok címeiből áll.

200 episodes. It was a matter of time before our memories, past and present, faded out of mind and into the abyss. We, the powers that be, felt the need for a memento of the legacy, our origin and our evolution. Revelations of our point of view. Our family. From the first ones where we broke new ground through the many small victories in the line of duty, we have all made sacrefices and battled demons. For many there was a learning curve, a rite of passage. Still we have not fallen into the fire. Many times we ignored the death knell and laughed in the face of our enemies. We say, let the other guys play politics. This show has been our proving ground, our lifeboat, and we didn’t want the heroes to remain sight unseen. We have not reached the threshold, we have not yet come full circle but we are also not prisoners. Urgo, we must pay tribute to the spirits who have made Stargate a science-fiction icon. Not every fourth horseman or fifth man but every citizen Joe who, with grace, affinity, allegiance and no pretense, has not forsaken our quest. You are the children of the gods, the ties that bind, and our collective ascension to the summit of television history leaves us with one last stand. It’s good to be king.
(Bradt Wrigth and Robert Cooper)

Igen, jól látjátok, 53 epizódcím szerepel a fenti sorokban. És bár egy kicsit szentimentális, mindenképpen remekmű ez a rövid szöveg.

Az alábbi fordítás néhol kicsit nyögvenyelős, de elég nehéz visszaadni ezt a nyelvi leleményt. Aki tud angolul, az inkább maradjon az eredeti szövegnél. Aki nem, az érje be ennyivel, mert jobbat nem tudok. 🙂

200 epizód. Csak idő kérdése volt, mielőtt emlékeink, múltunk és jelenünk, a feledés homályába veszett és a mélybe süllyedt. Nekünk, kiknek hatalmuk van, úgy éreztük, hogy emléket kell állítanunk mindannak, amit tettünk, a kezdeteknek és az azóta elért fejlődésnek. Nézeteinknek. Családainknak. Az első részektől kezdve, mikor valami újat alkottunk, oly sok apró sikeren át, miket kötelességünknek éreztünk, sok áldozatot hoztunk, és sok démonnal harcoltunk. Sokaknak ez volt a tanulás útja, a beavatás rítusa. De még mindig nem végeztünk. Oly sokszor hagytuk figyelmen kívül a rossz jeleket, és nevettünk ellenségeink arcába. Azt mondtuk, foglalkozzanak mások a politikával. Mi ezzel a sorozattal bizonyítottunk, ez volt az éltetőnk, és nem akarjuk, hogy a hősök megemlékezés nélkül maradjanak. Nem értük el a határt, még nem értünk a csúcsra, de rabok sem vagyunk. Urgo, tisztelegnünk kell a lelkek előtt, akik a Csillagkaput igazi scifi ikonná tették. Nem figyeltünk minden negyedik lovasra és ötödik tagra, de nem hagytuk cserben azokat az állampolgárokat, akik türelemmel, rajongással, hűséggel és tiszta szívből szerettek minket. Ti vagytok az istenek gyermekei, a kötelék és a mi felemelkedésünk a televíziós történelem csúcspontjára, ahol most egy utolsó mérföldkövet hagyunk. Királynak lenni jó.

Végül két fotót szeretnék megmutatni. A kiadvány ugyanis tartalmaz 4 üres oldalt, ahová a rajongók autogrammokat kérhetnek. Impozáns példány. 🙂
http://www.flickr.com/photos/28871076@N06/3024338318/
http://www.flickr.com/photos/28871076@N06/4187260258/

Reklámok

Posted 2009. december 19. by Nekomajin in Nyalánkságok

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s