Tudtad-e? /100110/   Leave a comment

A Csillagkapu részei 42-43 percesek, ahogy sok más sorozatnak is. Azonban az SG-1-ben van két olyan epizód is, ami ennél hosszabb.

Az első mindjárt a pilot. A Children of the Gods (Istenek gyermekei) valójában egy epizód, annak ellenére, hogy a TV-ben két részben szokták vetíteni, és több rajongói oldal is két külön epizódként, duplarészként kezeli. Így az első évad is csak 21 részes hivatalosan, a pilot pedig kb. 97 perc hosszú.

A másik epizód a 8. évad 18. része, a Threads (Elvarratlan szálak). A felvett anyagoknak sokszor akár a fele is kimarad a vágás során. Ezesetben viszont nem bírtak magukkal a készítők, és egy kb. 63 perces részt készítettek. Eredetileg ezt a verziót vetítették a TV-ben a premierkor, más csatornákra viszont a standard hosszúságú, megvágott változat került. Még az első DVD kiadáson is a vágott verzió szerepelt, azonban a dühös rajongóknak hála, a második kiadásban már az eredeti verzió szerepelt.
Az eredeti verzióhoz tudtommal nincs magyar szinkron, viszont rajongói felirat van. Igazán fontos jelenetek nem maradtak ki a megvágott verzióból, de érdemes a hosszabbat megnézni.

Reklámok

Posted 2010. január 10. by Nekomajin in Rovatok, Tudtad-e?

Tagged with

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s