Stargate: Resistance összefoglaló   Leave a comment

Sokan kerestek infomációkat a pár napja kiadott játékkal kapcsolatban. Íme egy kis összefoglaló Borax jóvoltából:

3 map van az egész játékban, mindegyik map más-más játékstílust ölel fel, minden map akkor kerül megnyerésre, ha felül a számlálón az egyik team eléri a 160+ pontot, a pontok minden mapon más-más célból tevődnek össze.

Az első az Amarna, ez egy team deathmatch mappa, amely Amarna templomában játszódik, amin azért kapja a team a pontokat, hogy mennyiszer szedi le az ellenfelet. Ahogy megfigyeltem, minden egyes leszedett ember +4 pont, ami abból a szempontból nem tetszik, hogy pl scientist turret toronnyal izom könnyen leszed sokmindenkit és kicsit unbalancednak tartom az egész karakterét, mert meglátásom szerint mindennel fel lett tápolva minden ellen, ellenben Goa oldalon Ashrakot tartom a megfelelőjének, ami kevésbé lett minden jóval ellátva. De a karakterekről majd később.

A második map az Earth, itt az SGC bázison küzdhetünk meg egymással, a játék lényege a dominating, ami annyit tesz, hogy van 3 checkpoint a pályán (1-1 a kezdő helyünkhöz közel, 1 pedig középen), amelyekből kezdésnél a bázisunkhoz közelebb esőt alapból mi birtokoljuk a középső semleges. Csak sorba lehet megszerezni őket az előrenyomulás során, tehát csak akkor lehet továbbmenni a következőre, hogyha az eggyel előtte lévőt már birtokoljuk, illetve ha már a harmadikat próbáljuk megszerezni, de már csak hajszál híja van átvegyük felette az uralmat, de középen semlegesítik a megszerzett checkpointot akkor abba marad a megszerzéshez szükséges töltés, ergó megszívtuk. Jah igen ez még annyival megkavarva, hogy egyedül középen kell előbb mindig semlegesíteni az ellenfél checkpointját és utána tudjuk átvenni mi az uralmat felette (azaz 2x kell betöltenie), míg a széleken mindig azonnali az átmenet (azaz az ellenfél mindig rögtön megszerzi csak 1x kell betöltenie). A pontok úgy jönnek, h minden egyes elfoglalásért is jár vmennyi (ezt most hirtelen nem tudom mennyi, nem figyeltem meg), illetve ha mindhárom a birtokunkban van akkor másodpercenként 1 pont jár (mind addig amíg az ellenfél rá nem áll a checkpointra, elég ha elkezdi betölteni, mert akkor leáll a pontszerzés). Egyébként arra nem jöttem rá (vagyis sose figyeltem meg a játék hevében) hogyha csak egyet, kettőt birtoklunk akkor hogy kapjuk.. Itt nem vagyok benne biztos hogy ellen megöléséért is pont járna e, de sztem nem.

Legvégül a Pirames map, ami capture the tech játék, azaz a cél, hogy bejussunk az ellenfél bázisába, felkapjuk a techet, és elvigyük a miénkre, miközben persze megtartjuk (vagy ha elvitték visszaszerezzük) a miénket. Középen van még egy épületben egy weather controll device, ami elég hasznos, hogy hóvihart kavarjunk (vagyis goáknak hasznosabb, hogy az ashrak bejusson könnyebben, ill a commandos élete meg legyen nehezítve). Egy capture 50 pontot ad, ill. pontok járna az ellen megöléséért is (4/ölés). Ha Goával szerezzük meg akkor Ashrak kiesik álcázásból, System Lordnak meg kikapcsol a pajzsa, és nem aktiválható újra.

További pontokat lehet szerezni minden pályán azzal, hogy vannak fix helyek ahol random felbukkan egy nyíl és karika, csak rá kell állni 1mpre és ad kb 4pontot.

Nah és akkor a karakterek:

SGC oldalon:

Commandos: Főfegyvere a sniper, 100at sebez vele (4/tár), lehet vele közelíteni és közelítés módban az ashrakot fel fedi (látja az egész auráját az álcázóberendezésnek), másodlagos fegyvere az .50es kaliberű kézifegyver 40et sebez vele (7/tár), illetve harmadik felszerelése a claymoreok (aknákat telepít, 2/respawn), aminek a sebzését nem figyeltem meg, de szép nagyot robban és arrébb röppen az ellenfél (vagy márcsak a holtteste:). Életpontja 200-210 talán.

Soldier: Főfegyverea P90es, 10et sebez vele és marha gyorsan szórja, könnyed célzás (50/tár), másodlagos fegyvere a gránátvető (1/tár), ami területre ható 0-75 megfigyeléseim szerint, további felszerelése a füstgránátok (4db/respawn), aminek funkciója értelemszerű illetve robbanásnál sebez is egy keveset (ha jól emlékszem max 20at és terület ható ofkorsz). Életpontja 220.

Scientist: Elsődleges fegyvere egy 9mm-es pisztoly, 10et sebez (15/tár), másodlagos fegyvere egy fecskendő, alap esetben élettöltő (kb 10/mp magára nem lehet, ill mozhás közben nehézkes, vagy van hogy nem is lehet, és közel kell álni), jobboldalival viszont szimbióta mérget bocsát ki, méregfelhő formájában, ami egy kicsit ott lebeg (felfedi az ashrakot, Goa pajzson is átmegy, ha megfertőzi ellent, akkor ha közel megy másik ellenhez akkor átragad rá). 10et sebez/mp és 7 másodpercig tart, kell egy kis idő az újratöltéshez. Harmadik felszerelése egy turret, ami 20at sebez/lövés és elég gyorsan lő (Ashrakot nem szúrja ki álcázva, ill Goa pajzs ellen ál egy ideig, talán a távtól is függ nem figyeltem még meg). Negyedik felszerelése egy hypo dispenser (kis doboz, avagy félkész Arthur az SWből:D), közel állva hozzá aktiválódik és tölti az életet a három SGCs osztálynak. Az utóbbi kettőt ugye le kell tenni, csak magunk elé lehet közvetlen, de ahogy lerakta az alapot el lehet futni és befejezi a telepítést automatikusan, amíg szét nem lövik, vagy újat nem rakunk le (előző eltűnik, mert csak 1 lehet belőlük/karakter). Ha lesebzik és újat rakunk le, akkor az új is lesebezve marad. Ha szétlötték vmelyiket akkor azt egy ideig nem lehet lerakni újból (~20mp talán). Nem tudom mennyi élete van, 200 körül (talán 180?, passz)

Goauldok:

System Lord: elsődleges fegyvere a kézifegyver közvetlen közelről hatásos csak, ha arrébb megy ellenfél akkor követni kell vagy kikerül a hatósugárból, alapból 10etsebez, de marha gyorsan, illetve ilyenkor beszűkül, összeesik a látása az ellennek, és ilyenkor futni sem lehet ellenek (lemegy az energia). Jobb oldalival enerigahullámot lő ki (energia robbanás), 30at sebez, de nagyon pontosan kell célozni vele, viszont több embert is elkaphat (területre ható némileg), és arrébb is dobja az ellenfelet. Időbe telik az újratöltése. Másodlagos felszerelése egy kézi élettöltő bizbasz (mint a sorozatban:), csapatársakat tölti, minket is tölt, de azt jobb oldalival teszi, távolabbról is tölt, de van egy hatósugara. Jah és lehet vele pajzsot aktiválni, ami megvéd golyóktól (nem másodperc alapú az élettartama, hanem sebzés alapú, szóval gondolom vm páncél féleséggel dob meg és addig nem fogy az életünk, kiv a füstgránát, méreg ill gránátvető persze, újraaktiválás időbe telik). Életpont passz 220, talán?

Jaffa: Elsődeleges fegyvere a botfegyver, ha nem lövünk vele folyamatosan (1mpre elengedük) akkor feltölt és blast damaget tol (területre ható 0-75öt sebez) egyébként csak 20at sebez és nem területre ható. Jobb oldalival meg közelharci fegyverként alkalmazható (nem tudom mennyit sebez, nem figyeltem). Másodlagos felszerelése a vakító gránát (némileg területre ható, és 0-20 sebzés és vakít ugye, 4-5/respawn). Életpont 250.

Ashrak: elsődleges fegyvere egy penge, 40et sebez közelről (hátulról sebezve tarkószirtet támadva – mutatja a célkereszt ha jó- halálos, habár nekem néha bugos volt tisztavágásnál is csak 200at írt ki és életben maradt ellen), másodlagos fegyvere egy ilyen 3ágú passz micsoda (amit még nem teljesen fejtettem meg minden tekintetben, jah és olyan amivel Jolinart megölte az Ashrak a sorozatban amíg Carterben volt), de egyrészt amíg aktíválom (csak közelről jó, van egy hatótávja, de területható is egyben, szal ha sokan vannak egy helyen akkor mindre aktiválja) nem tud futni az ellen, elszívja az energiát, és életet tölt nekünk. Amit viszont még nem figyeltem meg teljes egészében, hogy sztem csak addig tölti az életet, amíg van energia az ellenen(?). Továbbá lehet vele álcázó berendezést aktiválni, ami teljesen álcázza amíg nem mozog (kiv sniper közelítés, illetve azonnal kiesik álcázásból amint megsebzik, legyen az bárhogy – kiv ha mi ugrunk le vhonnan és úgy sebződünk-), mozgásnál viszont lehet halványan látni az auráját, tehát kiszúrható. Újraaktiválás időbe telik. Életpont 160.

Aztán vannak még achievmentsek, amiket lehet teljesíteni, h feldobják még a gamet (pl 10x haljunk meg 9mmes által, sebezzünk 5000et az adott karakter osztállyal, töltsünk ennyi meg ennyi életet egyetlen játék alatt Goával, stb..)

További információkat és véleményeket olvashattok az Abydos Gate fórumának SG:R topicjában, és angol nyelven a hivatalos fórumban.

Reklámok

Posted 2010. február 26. by Nekomajin in Játékok

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s