Az évadközi szünetről   Leave a comment

A GateWorld készített egy kis összefoglalót az évadközi szünettel kapcsolatban.
http://www.gateworld.net/news/2010/03/syfy-talks-sgus-scheduling-strategy/

Mára már bevett szokás, hogy a TV csatornák két részletben vetítik a különböző sorozatokat. Ennek az oka az, hogy így egyenletesebben vannak elosztva a részek egy éven belül, és egymáshoz viszonyítva is.
Például az SGU-t nézve, ha a téli ünnepek után folytatták volna az első évadot, már 1-2 hete a végére értünk volna, és több, mint 30 hetet, vagyis kb 8 hónapot kellene várnunk a folytatásra. A Syfy szemszögéből ez rossz stratégia lenne, mert a nézettség legnagyobb részét nem a hardcore rajongók jelentik, hanem a sima TV nézők, akiket annál nehezebb visszacsalni a sorozathoz, minél tovább tart a szünet. Már pedig bármennyire is furcsa, a készítőknek elsősorban ezeket a nézőket kell figyelemmel követni, hogy mi, a rajongók ne maradjunk Csillagkapu nélkül.

Ez pusztán üzlet és stratégia, és ugyan bele lehet magyarázni azt, hogy így több pénz jön be a DVD kiadásokból, de nem érdemes. Egyrészt a sorozatot az Syfy vetíti, a DVD-ket pedig az MGM adja ki, másrészt Európában például nem is jelennek meg a fél évadokat tartalmazó lemezek.

Ugyanakkor szerintem a rajongóknak is jobb két rövidebb szünet, mint egy hosszú, bár azzal is egyet tudok érteni, amit többen is írtak a GW rövid közvéleménykutatása keretében, miszerint az arányokat el lehetne tolni, és egy kicsit lerövidíteni az évadközi szünetet.

Ti mit gondoltok?

Reklámok

Posted 2010. március 31. by Nekomajin in Elmélkedő, Rovatok

Tagged with , ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s