A Lucian Szövetségről   Leave a comment

Már a harmadik Lucian Szövetséghez tartozó szereplőről kapjuk a híreket, és ők támadták meg az Icarus bázist a sorozat elején. Na de mi is az a Lucian Szövetség? Akinek már megkoptak az emlékei, az olvasson tovább!

A Lucian Szövetség 2005 környékén alakult, mikor a Goa’uld birodalom már közeledett a széteséshez. A szövetséget bűnözők alkották, akik fejlett technológiákat, többek között Goa’uld hajókat szereztek meg.
Először a 08×12 – Prometheus Unbound (A megszabadítot Prométheusz) című részben jelentek meg, amikor Hammond és Daniel Jackson Atlantiszra indultak, de Vala Mal Doran elfoglalta a Prometheust, és el akarta cserélni egy nagy adag finomított naquadah-ra.
Később, a 9. és 10. évadokban, a Goa’uld birodalom bukása után a megerősödött Szövetség egyre többször került összetűzésbe a Parancsnoksággal, főleg az Ori-tól elszenvedett vereségek és a kassa (“űrkukorica”) miatt.

A Szövetség vezetése egy ember kezében összpontosult, aki összefogta a különböző területeket (csempészet, kassa kereskedelem, stb) irányító személyeket. Bár a Szövetségnek sok helyi kiskirály is a tagja, ezek a felsőbb vezetők mind veszélyes bűnözők.
A Szövetség vezetőjének, Netannak a halála után az irányítás valószínűleg átalakult, de ez egyelőre csak sejtés. Az viszont biztos, hogy a korábban inkább csak Netan rögeszméje miatt kialakult konfliktus mára komoly ellentétté fajult a Föld és a Lucian Szövetség között.

Úgy tűnik, hogy a Lucian szövetség az egyik legfontosabb kapocs az SG-1 és az SGU történetvonalai között. A Universe 1. évadának végén, és a 2. évadban valószínűleg sok minden ki fog derülni a Szövetség jelenlegi szerkezetéről, és az azóta történt változásokról.

Reklámok

Posted 2010. április 6. by Nekomajin in Rovatok, Tippek

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s