Az első évad nézettségi adatai   Leave a comment

Megérkeztek az első nézettségi adatok az egész évadra vonatkozóan. A GateWorld-ön található táblázat egyelőre csak a “Live + Same Day” adatokat tartalmazza, amik a premiert és az aznapi utólagos megnézést tartalmazzák, csak a Syfy csatornán. A “Live + 7 Days” adatok még nem szerepelnek a táblázatban. Ezek a premiert és az azt követ egy hetet foglalják magukba, és 5-600 ezer nézőt jelentenek pluszban.

A táblázatból jól látszik, hogy az évad első felében észlelt ingadozó csökkenés végül másfél millió nézül körül állandósult. A fanyalgók viszont ne kezdjenek el matekozni, mert ezek az adatok csak a Syfy csatorna marketingosztályának biztosítanak értelmes támpontokat, a népszerűségről csak közvetve árulkodnak! A kereskedelmi csatornáknak a “nézettség” ugyanis azt jelenti, hogy hányan nézik meg a közbeeső reklámokat. Így más csatornák adatai és az iTunes-os letöltések nem befolyásolják a Syfy döntését. A DVD eladások pedig csak az MGM pénztárcáját gazdagítják, (rájuk is fér most,) de megrendelő nélkül nem fognak folytatást csinálni.

A premierhez képest való visszaesés minden sorozat esetében természetes jelenség. Ugyanakkor a korábbi SG-1 és Atlantisz évadokhoz is csak óvatosan érdemes viszonyítani, mert a DVD felvevők és a merevlemezes TV-k egyre jobban terjednek, nyilvánvalóan a “Live + Same Day” adatok kárára.

Reménykedjünk, hogy az amerikaiak, (akik kizárólagosan produkálják a fenti adatokat,) ősszel is magas nézettséget produkálnak, ugyanis az, hogy lesz-e harmadik évad, a második évad első felének adataitól függ. Ehhez pedig szerintem az is elég, ha nem esik vissza a színvonal az első évad második feléhez képest. Ha pedig végre rendesen belelendülnek, ahogyan az Atlantisz esetében is tették a második évadra, akkor nem lehet baj.

Reklámok

Posted 2010. június 17. by Nekomajin in Hírek, SGU, Történetvonalak

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s