Összefoglaló a DVD filmekről #2   3 hozzászólás

Az előző bejegyzés már fél éve született a témában, és azóta is rendületlenül jöttök a Revolution és Extinction címekre keresve, úgyhogy eljött az ideje egy frissített összefoglalónak. Lássuk, hogy mi változott február óta!

A Revolution-nel kapcsolatban változás nem történt. Brad Wright, a film forgatókönyvének egyik írója folyamatosan az MGM illetékeseinek nyakán lóg. Érdemi válasz még nincs, viszont nem is zavarták még el, amit mindenképpen pozitívan értékelhetünk.

Az Extinction-nel kapcsolatban viszont néhány apró változtatást végre kell hajtani a forgatókönyvben. A film eseményei eredetileg közvetlenül a sorozat utolsó része után játszódtak volna, viszont a Universe-es crossover miatt nagyjából egy évvel kell eltolni a történéseket. Tehát csak az időzítés változik, a történet nem.
Joseph Mallozzi, és Paul Mullie, a forgatókönyvírók, jelenleg kivárnak, és csak azután lépnek, hogy a másik filmmel kapcsolatban születik valami döntés.

Elvileg az SG-1 filmnek (Revolution) van nagyobb prioritása, ugyanakkor a történtek szempontjából az Atlantis film (Extinction) lenne a fontosabb. Ez persze csak addig érdekes, amíg az engedélyezésről van szó, mert ha mindkét film zöld utat kap, akkor közvetlenül egymás után fogják őket forgatni, és a premierjeik között is csak pár hónap különbség lesz, ami meg nagyjából semmit nem számít.
A forgatás viszont továbbra is csak a Universe második évadjának befejeztével, vagyis idén ősszel indulhat leghamarabb. Ha lesz engedély. Az idővonal pedig úgy alakul, hogy Continuum -> Revolution -> Universe 1-2. évad -> Extinction.

Néhány kérdés, amire a filmekből fogunk választ kapni:

 • Mi történt a CsK-1-gyel Baal kivégzése után? (Elvileg továbbra is működik Mitchell, Daniel, Teal’c és Vala közreműködésével.)
 • Átköltöztették-e a Parancsnokságot a Cheyenne hegyből, és ha igen, hová? (A valóságban az USA és Kanada felszámolta a hegyben lévő bázisát.)
 • Lesz-e Hold-bázis, és ha igen, a Föld holdján lesz-e? (A Continuumban elhangzott mondat mostanában egyre nagyobb figyelmet kap a rajongók körében.)
 • Hol rejtették el az Atlantiszt, miután landolt a Földön? (A San Francisco öbölben nyilván nem maradhatott.)
 • Hogy élnek a Pegazusból származó emberek és főként Todd? (Nem csak Teyla és Ronon, hanem Kanaan is a fedélzeten volt, amikor elhagyták a galaxist.)
 • Miért nem tudott például McKay és Keller (vagy Beckett) segítséget nyújtani a Destiny-n a kommunikációs köveken keresztül? (Eddig erre az volt a válasz, hogy majd megtudjuk a filmből, de most a film eseményei közel egy évvel később történnek majd.)

Végül pedig arról, hogy a készítők és a színészek mindenképpen szeretnének még filmeket készíteni, a fent említett kettőn túl is. Erre lenne is kapacitásuk. Évente két film, a Universe évadja mellett simán megfelelne nekik. Az MGM viszont nyilván nem akar nagyot bukni, főleg most, hogy nagyon rossz gazdasági helyzetben vannak. (Csak hogy érzékeltessem a helyzetet, a következő James Bond film is ezért csúszik!)
Viszont még mindig nincs hivatalos bejelentés, ami igazából jót jelent, mert ha az MGM nem akarná a két filmet, akkor nem halogatnák ennyi ideig. Már hónapokkal ezelőtt lefújhatták volna az egészet, ha nem akarnák a folytatást.

Reméljük a legjobbakat!

Reklámok

Posted 2010. július 19. by Nekomajin in Hírek, SG-1, SGA, SGU, Történetvonalak

Tagged with , , ,

3 responses to “Összefoglaló a DVD filmekről #2

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reméljük hogy minél hamarabb pozitív infókat közölnek a filmekkel kapcsolatban. 🙂

 2. Mallozzi meginvitálta a blogjába a Syfy egyik fejesét is egy Q&A erejéig. Hátha a hölgy elárul némi pozitív részletet is. Remélem, minél hamarabb megválaszolja a kérdéseket.

 3. Figyeljetek, ez a mondat a lényeg: “a készítők és a színészek mindenképpen szeretnének még filmeket készíteni, a fent említett kettőn túl is.” Ez a lényeg, 10 évig dolgoztak együtt az SG-1 alatt!!
  A stargate egy akkora franchise, hogy nem hagyhatják így abba, ezt érzik a színészek, és a készítők is. Egyszerűen annyi lehetőség és megválaszolatlan kérdés maradt, hogy lóg a levegőben az egész, de NINCS vége!!! most szünet lesz, de higgyétek el, hogy utána lesz új csillagkapu, az MGM-ben bízom, és érezni Malozzi-n is, hogy akarja, mert szerették csinálni, és rengeteg rajongót szereztek! A SyFy miatt van az egész stargate-szünet, mert nem megfelelő időben és stratégiával ment a Universe, és így megingott minden (filmek is), és nem bízik senki abban, hogy most ebben a helyzetben megéri befektetni, de meg fog jönni az eszük!!! Sok pénz van a stargate-ben, csak ésszel kéne csinálni emberek!
  Remélem igazam van, és az egy év szünet alatt sikerül annyit intézkedni (mert intézkednek!), hogy utána folytatódhat ez a nagyszerű sorozat. Bármivel, nekem a Universe is tetszett, a maga sajátos, és kicsit BSG-s stílusával megfogott. Jó, voltak benne kicsit unalmasabb részek, de azok a régebbi sorozatokba is bele-bele csúsztak, és nem lehet erre fogni a projekt törölését!!! A készítők annyiban hibásak, hogy nagyon elhúzták a bevezetést, de egyet tudok érteni velük, mert nem tudok olyan rész mondani, ami a lagymatagabb történetével is felesleges lett volna, ez még csak a bevezető volt, és a történet még csak most kezdődik!!!! Ezért is ellenzem személy szerint a Universe azonnali filmen való lezárását, csak hogy megtudjuk mi is a nagy küldetés, ez a sztori többet hord magán és tele van lehetőségekkel, ha így fejeznék be hiteltelen lenne az egész!!!!: “Több 10.000 éve járja a Destiny az űr végtelenjét, a nagy titkot kutatva, és egyszer csak megérkeznek a földiek, és hirtelen egy pár év alatt eléri célját…” ugye, hogy sántítana! legalább még 5 évadot a Universe-nek! De a legtökéletesebb ötlet, ami tényleg most ugrott be: A rajongókra ha hallgatnak, akkor folytatják vagy az SG-1-et vagy az Atlantis-t, de ha maga az unalmas és lassú történetmeséléssel volt a baj a Universe kapcsán, akkor említés szinten utalásokkal,vendégszereplésekkel és egy két kevert résszel be lehetne fejezni a sztorit!

  És amúgy nem igaz, hogy egy évig új csillagkapu nélkül maradunk, ha a srácoknak sikerül, és be tudják fejezni a Redemption-t, akkor az valamennyire kárpótol, és talán még több figyelmet is kapnának, ha az eredeti stargate kényszerszünetében rukkolnának elő vele, és ha sikerülne neki elég nagy hipe-ot csinálni (az internet csodákra képes), akkor még világszenzáció is lehetne, ha pedig ez nem is ennyire magas színvonalon, de sikerül, és visszahoznák a rajongók bizalmát, akkor azt az MGM és Malozzi-ék sem hagynák szó nélkül, és tuti meghálálnák. Persze ha nem siker, mert ugye a “rajongók” tudnak alázni, és lehúzni is valamit (lásd Universe, de szerintem az ilyen nem is igazi rajongó, akkor visszafele is elsülhet, de én bízom a srácokban! Hajrá!

  Jujj ez de hosszú lett, de szükségesnek éreztem a kifakadást, és talán azt kéne jobban megérteni, hogy a filmeket a rajongók miatt csinálják, és ha eléggé magabiztos fan klub van egy franchise mögött, akkor segíthetünk a harcban Malozzi-nak! A lényeg, higgyétek el lesz még csillagkapu!!!

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s