Az Atlantis 6. évadjára tervezett epizódok   26 hozzászólás

Az írók az éppen következő évadra készülve mindig összeülnek, hogy közösen ötleteljenek. Ilyenkor regeteg olyan dolog születik, aminek egy részét megvalósítják, egy részét elvetik vagy félreteszik, és néha korábban elvetett ötleteket is elővesznek. De azért ezeket a történeteket nem mind ott helyben találják ki, ezért már az SGA 6. évadjára is voltak tervek.
Megtaláltam egy blogbejegyzést 2008 őszéről, amiben Joe Mallozzi felsorol néhány 6. évadra tervezett epizódot. Ebben az időszakban vetítették az évadközi duplarészt az 5. évadból, de egyben már azt is tudták a készítők, hogy nem lesz 6. évad.
Azt fontos hangsúlyozni, hogy az alább felsorolt történetdarabok csak tervek voltak, így nem biztos, hogy mind megvalósult volna, illetve a címek is többnyire munkacímek.

 • #01-02 – Now What? I.-II.
  A történet folytatása onnan, ahol az 5. évad végén abbahagyták. Nagyjából ennek a két résznek a története adja a tervezett DVD film (Extinction) történetét, és egyben egy új történetszálat nyit. Ebből is látszik, hogy az 5. évad utolsó részében nem azért tért vissza Atlantisz a Földre, mert az volt az utolsó rész, hanem azért, mert eredetileg is úgy tervezték.
 • #03 – Children of the Corn/Fantastic Four
  A Daedalus az űr egy üres szakaszán halad át, és talál egy hajót, aminek a fedélzetén gyerekek vannak sztázisban. Felébresztik őket, és megtudják, hogy egy bolygóra tartanak, ahol a szüleik új kolóniát építenek. Elviszik a gyerekeket a bolygóra, de útközben rájuk támad egy idegen hajó. Azt gyanítják, hogy a gyerekek nem azok, akiknek mondják magukat.
 • #04 – Carl’s Replicator Story
  Ezt a részt Carl Binder írta volna, aki előszeretettel ír a Replikátorokról és különféle szellemekkel kacsolatos dolgokról.
 • #05 – Classic Atlantis
  Egy első évadból számrazó történet teli visszaemlékezésekkel. Ezt a tervet már elég korán elvetették, részben Torri Higginson miatt, aki már az 5. évad Ghost in the Machine című részében sem akart szerepelni.
 • #06 – Carter Rashomon
  Egy eredetileg negyedik évadba tervezett részben Samantha Carter hadbíróság elé kerül egy félresikerült küldetés után. Az epizódban három különböző visszaemlékezést láthatunk.
 • #07 – The Red Shirt Diaries
  Vannak azok a katonák, akik mindig meghalnak, és járulékos veszteség címén számoljuk el őket az epizódok végén. De nem ebben az epizódban! Az expedíció egyik tagját elfogják, és Sheppardék az ő kiszabadításán dolgoznak.
 • #08 – Sheppard D.O.A.
  Sheppardot megfertőzik valamilyen méreggel, és csak egy rövid ideje van kideríteni, hogy ki és miért tette. A gyógymódot azonban így se szerezheti meg…
 • #09 – The Replacements
  Sheppardot és csapatát egy idegen faj üldözi. A menekülés közben valahogyan hat hónapot utaznak előre az időben. Visszatérnek Atlantiszra, ahol megtudják, hogy halottnak hitték őket, és új csapatot állítottak a helyükre. Megpróbálnak beilleszkedni, de akkor megjelenik az őket üldöző faj Atlantiszon.
 • #10-11 – Mid-season two parter
  Az évadközi dupla rész, amire több ötlet is volt. Atlantisz egy tér-idő buborékban reked, teljesen elvágva a Földtől? Egy titokzatos idegen faj segítségével a Lidércek újra hatalmat szereznek a galaxisban? Egy korábbi barát az expedíció ellen fordul? Bármelyiket is választották volna, az biztos, hogy része lett volna egy egész évadon átívelő történetszálnak.
 • #12 – Hamster Ball
  A csapat tagjai egyenként fogságba esnek egy elszigetelt hajón.
 • #13 – Yesterday, Today, and Tomorrow
  McKay egy időgéppel felszerelt Ugrót piszkál, aminek hatására a csapat egyszerre utazik vissza és előre is 5-5 évet az időben, miközben a jelenben is megmaradnak. A múltban azon dolgoznak, hogy visszajussanak, de semmit ne változtassanak meg, a jövőben pedig szintén vissza akarnak jutni, hogy figyelmeztessék magukat arra, hogy a Lidércek el fogják foglalni Atlantiszt. Eközben a három idősík bezavar egymásnak. Mivel az írók Mallozzi illusztrált előadása ellenére is belezavarodtak az egészbe, végül ezt az ötletet is kukázták.
 • #14 – Hexed
  Sheppardöt megátkozza egy boszorkány egy idegen bolygón. Először csak nevetnek az egészen, de aztán Sheppard annyira balszerencsés lesz, hogy komolyan kell venniük a dolgot. Ezt a részt is elvetették.
 • #15 – Entropy
  Újra előkerül a Rodney és Jeannie által tervezett anyaghíd. Az epizód az 5. évad Brainstorm című részének folytatása.
 • #16 – Revenge
  Egy idegen faj bosszút forral Atlantisz ellen, amiért az expedíció keresztül húzta a terveiket.
 • #17 – Payback
  Egy idegen személy bosszút forral Atlantisz ellen, amiért az expadíció keresztül húzta a tervait.
 • #18 – Turn of Events 2
  Ez egy igen népszerű cím volt az írók között, bár végül egyik rész sem kapta meg. Ennél többet pedig nem is tudunk erről az epizódról.
 • #19 – Pre-finale
  Az évadon átívelő történetszál betetőzése.
 • #20 – Finale
  Válaszok, látványos effektek, és egy cliffhanger a 7. évad első részéhez.

A felsorolt történetdarabokat soha nem fogjuk a képernyőn látni, kivéve talán az évad eleji dupla részt, amit ma már Extinction címen emlegetünk. Nagy kár értük, mert kétségtelenül voltak igen érdekes darabok az ötletek között.

Reklámok

Posted 2010. augusztus 23. by Nekomajin in Nyalánkságok, Rovatok

Tagged with ,

26 responses to “Az Atlantis 6. évadjára tervezett epizódok

Subscribe to comments with RSS.

 1. Visszajelzés: Az Atlantisz megszűnéséről « Csillagkapu hírek magyarul

 2. Visszajelzés: Karácsony és születésnap « Csillagkapu hírek magyarul

 3. mar alig varom

 4. Ennyi alapján a fele elég gyengének tűnik… De tudom, hogy ezek csak kezdetleges ötletelések és sok jó rész kezdhette így.

 5. Kicsit le vagyok maradva…lesz 6.évad? 😀

 6. DE akkor ezeket mikor lehet megnézni? vagy csak tervezve vannak? 😦

 7. cső mindenkinek nem értem lesz sga 6.évad vagy nem nem tudja valaki???

 8. Visszajelzés: Újabb részletek az el nem készült SGA filmből | Csillagkapu hírek magyarul

 9. Új sorozat!Jön az S.G.P.(Stargate Pegasus)-legalábbis “még”papíron!-Mint tudjátok a Csillagkapu parancsnokságról azért küldtek expedícíót a Pegazus galaxisba hogy az ősök “hátrahagyott”technológiáját újra felfedezzék.A Csillagkapu Atlantisz évadnyitó dupla-részéből ismert Teyla bolygóján,lévő ős várost felfedezve a pegazus galaxisban eldugott ZPMeket találnak,amivel a Teyla bolygóján lévő ős várost energiapajzzsal tudják megvédeni,így a csillagkaput az ősvárosba helyezik el,hogy a Földről:ellátmányt és személyzetet kapjanak.Ebből a megerősített ős városból lesz a Peta bázis,célja:az idegen technológiák felfedezése és megszerzése a pegazus galaxisban.Mint tudjátok Dr.Weir replikátor-tudata amikor a szubtérben volt,és utánna Atlantiszon újra replikátor testet öltött-letöltötte Atlantisz Számítógépeibe-a lidércek elől rejtőzködő fejlett technikával rendelkező civilizációk adatait.Röviden:A peta-bázis célja ezek megszerzése,felfedezés a lidércek elleni harc.Egyébként a lidérceket úgy fogják legyőzni hogy a lidércekbe a “Todd által ellopott”-lidérceket emberré visszalakító genetikai vírust-belövik,akik visszatérve a kaptárhajóik stáziskamráiba,átadják a lidérc kaptárhajójuknak a megfertőzött genetikai anyagukat a nyirokrendszereiken keresztül.Egyszóval a lidérc kaptárhajók mivel-szervesek-megfertőzödve-szétesnek a csillagok között.Szóval újra összeáll a kis csipet csapat,Shepperd,Teyla,Rodney,és Ronon Dex.És ahogy a Csillagkapu-Atlantisz írói mondják:-“Benne van a génjeinkben hogy felfedezésekre és kalandokra születtünk!!!-lásd:-Csillagkapu Pegazus új sci-fi sorozat a Syfy-n Channel-en!!! fut majd…

 10. Ez még semmi,ha látnád:-Stargate Atlantis Apokalipszis-címmel milyen 5.évadzáró mozifilmet írtam-(találnak benne egy a harcra tervezett “felturbózott” Atlantiszt),és megírtam az:S.G.U.végét is,na az se kismiska!!!-Felraktam-hátha valamelyikből lesz valami,de a S.G.P.-ből is lazán lehetne egy új Csillagkapu-Pegazus tv sorozat…benne van a lehetőség az S.G.A.folytatására…

 11. Most megosztom veletek,hogy zárják le a Csillagkapu Atlantisz-t,az Apokalipszis című mozifilmmel;de nézzük,miről is szól:a-Stargate Atlantis Apocalypse, a mozifilm:->A Csillagkapu Parancsnokság felett álló Vezérkar úgy dönt,hogy Atlantisz ős adatbázisából,a Hold sötét oldalán, megépítenek egy ős, Aurora osztályú hadi-űrhajót,hogy leteszteljék.Ezért a Hold sötét oldalára egy csillagkapu bázist telepítenek amin keresztül a Földről egyből a Holdra továbbíthatják az Aurora alkatrészeit,az összeszereléshez,és a Hold 1/6-od gravitációja miatt könnyebb orbitális pályára állítani.Szóval:az elkészült Aurora,tesztelése közben,egy automatikus protokollal,egy ismeretlen helyre nyit hipertérablakot.Sheppardék”elrejtve”találnak egy “harci”Atlantisz-t(tele “új”ősfegyverekkel és őskincsekkel),amit mire megépítettek az ősök,elvesztették a lidércek elleni háborút-ezért elrejtették.A Holdon lévő csillagkapu bázis személyzete felfedezi:a lidércek egy nagyteljesítményű szubtérjeladót rejtettek el a Hold talaja alá,-tehát:-jönnek a lidércek,-az összes kaptárhajó, megindulva a Föld felé,összefogott,hogy kiírtsa az emberiséget.Vajon Sheppard-ék, megtalálva Atlantisz harci változatát,és az ősök mindentudását,képesek lesznek megállítani a lidércek Apokaliptikus seregét?!?

 12. Nagyon jó vagy! 🙂 Mallozzi 2

 13. En egy 50-en feluli (sajnos) nagyon beteg ember vok. Betegsegem okan elegge “depis” szoktam lenni de az SG1 es az SGA c. sorozatok annyira tetszettek, hogy meg ha rovid idore is de feletedtettek a bajaimat!!! Mar minden reszet legalabb 2-3-szor lattam es meg mindig nem tudtam megunni!!! –> (” Csaladom nem kis banatara”!) <– 😉 😀 😛 😀
  u.i: Ha valaki megtudna irni Theila bucsu dalanak cimet es/vagy elerhetoseget amelyet a nevelo anyja bucsuztatasakor enekel azt megkoszonnem!!! Sziasztok: Hanga

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s