Spoilerek az Atlantis crossoverből   Leave a comment

Bár a Seizure csak az évad 15. része lesz, és csak tavasszal fogjuk látni, mégis ezt az epizódot várjuk a legjobban az egész évadból. Brad Wright egy interjúban elárult néhány dolgot az epizódról, és annak a tervezett filmre gyakorolt hatásáról.
Figyelem, a következőkben nagyon erős spoilerek következnek! Csak az olvasson tovább, aki szeretné előre megtudni az epizódok tartalmát!!!

Az epizód egy kicsit hasonlítani fog a 10×03 – The Pegasus Project (Pegazus terv) című részre abban az értelemben, hogy a dolgok előrehaladása érdekében egy másik galaxisban kell valamit megtenni. A Föld tárgyalásba kezd Langarával. A bolygóval, ami már korábban is fontos szerepet játszott a Tejút eseményeinek alakulásában. A Langara Jonas Quinn szülőbolygója, és nem mellesleg hatalmas naquadriah telepekkel rendelkezik a kérge alatt. Bár erről nincs (még) információnk, valószínűleg sikerül szabályozni a kapu energiafelvételét, hogy ne robbantsa fel az egész bolygót, és így egy állandó bázist próbálnak kiépíteni a Destiny-vel való közvetlen kapuhasználathoz.

Woolsey a tárgyalásokban fog részt venni, McKay pedig nyilvánvalóan a technikai dolgokban. Utóbbi nagyrészt a Tejútrendszerben fog tevékenykedni, de lesz közvetlen párbeszéde Eli-jal és talán Rush-sal is. Valószínűleg a kommunikációs köveken keresztül. Wright külön kihangsúlyozta azt a McKay-t fogjuk látni, akit az Atlantiszban megszerettünk. (Valószínűleg rendesen ki fogja osztani a Destiny tudósait. 😀 )
Jonast valószínűleg nem fogjuk látni, de említés lesz róla. A langarai népeket egy Ovirda nevű nagykövet fogja képviselni, akit Victor Garber fog alakítani. Őt itthon leginkább az Alias Jack Bristow-jaként ismerhetitek.

Végül néhány szóban szólni kell arról, hogy ez a crossover hogyan fogja befolyásolni a tervezett SGA film (Extinction) történéseit. Az első évadban azért nem láttunk Atlantis szereplőt, mert a film története eredetileg néhány nappal a pilot (Air) után játszódott. A történet szerint Atlantis újra elhagyja a Földet, és újabb kalandok elé néz, ezért érthető, hogy nem tudják McKay-t, Beckettet vagy Kellert a Destiny-re küldeni, ha szükség lenne rájuk.
A film forgatásának csúszása miatt végül mégis megcsinálták a crossovert, ami két úton is befolyásolja a filmet. Először is a film történéseit egyszerűen előretolja bő egy évvel, másrészt megválaszol néhány kérdést Atlantis földi sorsáról. Attól azonban nem kell félni, hogy mindent beletesznek ebbe az egy részbe, mert bőven maradni fog a filmben is válasz. Meg különben is, ez egy Universe epizód lesz. Joe Mallozzi szerint az egész crossover miatt csupán néhány apróságot kell átírni a forgatókönyv elején.

Forrás: http://tvdeathray.com/2010/09/27/interview-stargate-universe-co-creator-brad-wright-previews-season-2/

Reklámok

Posted 2010. október 1. by Nekomajin in Hírek, SGA, SGU, Történetvonalak

Tagged with , , , , , ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s