A Universe folytatásáról   2 hozzászólás

Az évad első felének nézettségéről, a folytatásáról, a harmadik évad sorsáról és a meglepetésekről.

A kedd estére költözés nem jött be. Pont. Amikor bejelentették a váltást, sokan láttunk benne logikát, de ez egy olyan sokváltozós dolog, amiben könnyű hibát véteni. Sikerült.
A második évad első fele átlagosan 1 milliós nézettséget hozott. Ez nagyon kevés. Összehasonlítás képpen három adat:

  • A Universe első évada átlagosan 1,5 milliós nézettséget produkált.
  • A Sanctuary harmadik évada, amit meghagytak péntek este, jelenleg is hozza a heti másfél milliós, és efölötti adatokat.
  • A Capricát, ami szintén kedden futott, a 8-900 ezres heti nézettséggel a Syfy lefújta.

Azért annyira nem kell megijedni, ugyanis ezeket az adatokat a helyükön kell kezelni. A péntek esti mezőnyben a Sanctuary-nak nincsenek olyan nagy ellenfelei, mint a keddi sorozatoknak. A kis, tematikus kábelcsatornán futó Universe-nek olyan, országos lefedettségű csatornákon futó műsorokkal kellett versenyeznie, mint az NCIS vagy a Dancing with the Stars című showműsor, esetenként pedig a foci döntő, vagy a szenátusi választások. (Hazai példával élve ez olyan, mintha mondjuk az AXN SCIFI próbálna versenyezni a TV2 szerda esti Dr. House premierjével. Esélytelen.)
Ráadásul az első rész Live+7 Days adatai több, mint 50%-os növekedést mutattak. Ez azt jelenti, hogy több, mint 500 ezer ember nézte meg később az epizódot a merevlemezes vagy DVD felvevős TV-jén. Az összes rész pontos adatait még nem ismerjük, de várhatóan 1,6-1,7 millió körül lesz az egyes epizódok nézettsége.

A harmadik évaddal kapcsolatban tehát a kérdés az, hogy a Syfy illetékesei rájönnek-e a saját hatalmas baklövésükre, és megrendelik-e a következő évadot. Én bizakodok, ugyanis zseniális epizódokat kaptunk, amit a globális rajongói visszajelzések, és a meglehetősen stabil nézettségi adatok is alátámasztanak.
Hivatalos bejelentést a következő hetekben, esetleg január elején várhatunk.

A második évad folytatásával kapcsolatban pedig az a kérdés, hogy visszateszik-e péntek estére, esetleg keresnek valami harmadik időpontot, amikor reálisabb esély van a nézők megtartására. A folytatás dátumáról és az esetleges időpontváltásról szintén január elejéig várhatunk hivatalos híreket.

Végül pedig néhány szóban az itt várható dolgokról. Karácsony környékére két nyalánksággal is készülök, amiben biztos vagyok, hogy nagyon fogjátok szeretni. Ezen kívül újabb szavazásokra és természetesen a legfrissebb hírekre is számíthattok. 🙂

Reklámok

Posted 2010. december 3. by Nekomajin in Hírek, SGU, Történetvonalak

Tagged with

2 responses to “A Universe folytatásáról

Subscribe to comments with RSS.

  1. Engem kicsit meglepett, hogy a második évad közepén szünetet tartanak. Keresgélek a 11. rész után, aztán kiderül, hogy majd 2011-ben folytatják.

  2. Az első évadnál is így volt, sőt már az Atlantis utolsó évadánál is. Kitalálták ezt a hülyeséget a Syfy-nál, és nem engednek belőle.

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s