Mókaposta – MacGyver   Leave a comment

Azt mindannyian tudjuk, hogy mi (ki) a közös a MacGyverben és a Csillagkapuban, a sorozatokat magyarul nézők viszont lemaradhattak néhány poénról ezzel kapcsolatban.

A rajongók között leginkább elhíresült jelenet még a pilotban volt, amikor Carter először meglátta a tárcsázót az abydosi piramisban, és elcsodálkozott, hogy milyen kicsi, és hogy milyen nehéz volt ezt a Földön megépíteni. Az eredeti mondat úgy hangzott, hogy “It took us fifteen years and three supercomputers to MacGyver a system for the gate on Earth.” Ez magyarra úgy fordítható, hogy “Tizenöt évbe és három szuperszámítógépbe került a Földön, mire összemacgyverkedtük a berendezést a kapuhoz.”
Sajnos jobb minőségű videót nem találtam, de legalább a szüveget lehet rendesen érteni:

Rodney McKay az a02×05 – Condemned című epizódban használta a kifejezést, amikor a börtönszigeten arra utasították, hogy javítsa meg a lezuhant pocsolyaugrót. Dühösen kérdezte a fogvatartóit: “What am I, MacGyver? Fix it with what?!”, vagyis: “Mi vagyok én, MacGyver? Mivel javítsam meg?!”

Viszont mind közül az a jelenet a legviccesebb, amit Amanda Tapping rögtönzött a 01×18 – Solitudes című epizódban, hogy megviccelje Richard Dean Andersont. A történet szerint egy jégbarlangban voltak, és nem tudták kibányászni a tárcsázót a jégtömbből, hogy működésre bírják a kaput. Ekkor Amanda belekezdett egy olyan mondatba, amitől RDA-nak leesett az álla, és az egész stáb röhögésben tört ki.
A jelenet az epizódban természetesen nem szerepelt, de az egyik DVD extrában igen:

A szöveg úgy hangzott, hogy “You’ve spent seven years on MacGyver and you can’t figure this one out? We’ve got belt buckles, shoelaces, and a piece of gum, build a nuclear reactor, for criing out loud! You used to be MacGyver, MacGadget, MacGimmick, now you’re mister MacUseless. Dear God! Stuck on a glacier with MacGyver!!!”
Magyarul: “Hét évet töltöttél el a MacGyverben, és ezt nem tudod megoldani? Van övcsatunk, cipőfűzőnk és egy kis ragasztószalagunk, építs egy atomreaktort, az Isten szerelmére! Te voltál MacGyver, MacBigyó, MacKütyü, most meg te vagy miszter MacHasznavehetetlen. Édes Istenem, egy gleccserben ragadni MacGyverrel!!!”

Nem fűznék hozzá kommentárt. 😀

Reklámok

Posted 2010. december 8. by Nekomajin in Mókaposta, Rovatok

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s