Reakciók a bejelentés után   Leave a comment

A Twitteren és a Facebookon is követhető az a hatalmas felzúdulás, amit a tegnapi bejelentés váltott ki.

A Syfy hozzáállását rendkívül jól tükrözi, hogy az összes szereplő és a stáb tagok nagy része is a Twitteren, a rajongóktól tudta meg, hogy megszüntették a sorozatot. Azt nem tudni, hogy előre eldöntött akció volt, vagy csak egy túlbuzgó illetékesnek sült el a billentyűzete, de ettől még nagyon pofátlan húzás volt. Bár azt meg kell hagyni, hogy a hivatalos sajtóközleményeket se tudják normálisan időzíteni, elég csak az Atlantis lefújásának és a Universe elindításának körülményeire gondolni.

A rajongók az online felületeken már most kimerítették a káromkodásoknak a legszélesebb skáláját. Csoportok szerveződnek, petíciókat indítanak, illetve a csatorna bojkottálását szervezik. Szóval minden megvan, ami ilyenkor szokásos. Természetesen ezek a csoportok a hardcore rajongóknak is csak egy részét képezik, és ezeknek a netes megnyilvánulásoknak egyébként se szokott komoly hatása lenni, viszont azt érdemes észrevenni, hogy csak elvétve találkozni kárörvendő, “én előre megmondtam” típusú megnyilvánulásokkal. Úgy tűnik, hogy a második évad eddigi részei tényleg elnyerték azok tetszését is, akik az első évad alatt végig (akár jogosan, akár nem) fanyalogtak.

A rajongók nagy része a lefújás ténye mellett leginkább a bejelentés mikéntjén és a Syfy műsorprofiljának elkorcsosodásán háborodott fel. Tudniillik, hogy alig adnak már normális scifiket, egyre több a szellemvadászos kamu-reality, a ZS-kategóriás TV film és most még a pankráció is. Legtöbben az MTV-hez hasonlítják a változást, ahol a videóklippek helyett adnak mindenféle idétlen műsorokat.

Joe Mallozzi holnapra ígért hosszabb elmélkedést a dolgokról. Egyetérteni vele természetesen nem kötelező, de a véleményét mindenképpen érdemes lesz elolvasni, hiszen sokkal jobban belelát a dolgokba, mint mi.

Reklámok

Posted 2010. december 17. by Nekomajin in Hírek, SGU, Történetvonalak

Tagged with

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s