Karácsonyi remények   7 hozzászólás

A GateWorld két reménykeltő hírrel is szolgált nekünk az ünnepekre a Csillagkapu és az MGM jövőjével kapcsolatban.

Először is megérkeztek az első hírek a néhány hete lezajlott pénzügyi mentőakció eredményéről. Az MGM teljes mértékben rendezte az anyagi helyzetét, és a tervekben szerepel a korábbi nagyobb projektjeinek az újraindítása. Konkrétan a Csillagkapuról nem tettek említést, de az is erősítheti a reményeinket, hogy az a Charles Cohen, aki közismerten nagy rajongója a franchise-nak, még mindig tagja az MGM vezetésének. További jó hír az eredetileg DVD-re szánt filmek szempontjából, hogy az új vezetésnek szándékában áll az újfajta terjesztési lehetőségek keresése és kihasználása.

A másik reménykeltő hírt Brad Wright tette közzé egy interjúban, miszerint a producerek és az MGM vezetése együttesen keresik a Universe folytatásának lehetőségeit. Kiemelte, hogy még nincs meg a megoldás, de folyamatosan dolgoznak az ügyön. A helyzet szerintük is eléggé aggasztó, ugyanakkor a Syfy kiszállása anyagi szempontból nem jelent akkora problémát, hiszen ők a gyártási költségeknek csak egy részét állták.
Joseph Mallozzi kicsit ködösebben fogalmazott a blogjában, viszont mindenképpen lehet valami a háttérben, ugyanis a Syfy bejelentése után még azt írta, hogy másnap fog bővebben értekezni a dologról, aztán pedig azt, hogy majd akkor, ha hazaért a Japánban tett látogatásáról. Nos, azóta hazaért, és azt írta, hogy ugyan a Syfy döntése miatt elég kicsi esély van arra, hogy jövőre elkezdik forgatni a harmadik évadot, ugyanakkor nem biztos, hogy ez a franchise végét jelenti.

Összegezve a dolgokat tehát a jelenlegi állás az, hogy a szándék adott a folytatáshoz. Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy Brad Wright, aki azon kevesek egyike, akik megalkották a franchise-t, és akik tényleg a legelső résztől kezdve dolgoznak a sorozatokon, továbbra is keresi a megoldást. Az MGM helyzetének rendeződésével pedig az anyagi háttér is biztosabbnak látszik.

Források:
http://www.gateworld.net/news/2010/12/mgm-reboot-complete-financing-secured-for-new-productions/
http://www.chicagonow.com/blogs/show-patrol/2010/12/brad-wright-on-stargate-universe-we-havent-given-up.html
http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/12/22/december-22-2010-back-and-busy/
(Külön felhívnám a figyelmeteket a legelső mondatra. 🙂 )

Reklámok

Posted 2010. december 24. by Nekomajin in Hírek, SGU, Történetvonalak

Tagged with , , , ,

7 responses to “Karácsonyi remények

Subscribe to comments with RSS.

 1. 🙂
  Bizakodjunk!

 2. Szerintem az segítene rajtunk is meg az MGM-en is hogyha ha két beígért filmet nem DVD-re szánnák hanem mozira 3D-be és akkor senki nem töltö9getné hanem mindenki szaladna 1000-el moziba. Képzeljetek el egy Atlantis-t 3D-be geci az mekkora volna……….

 3. És képzeld el azt, hogy hány nagyságrenddel lenne nagyobb a gyártási költsége! Nem véletlen, hogy az első két film is DVD-re készült, és nem moziba. Persze, jó lenne látni, ahogy az arcom előtt indul be a wormhole drive, de ez az opció tutira ki van zárva.

 4. Hát igen van valami abban amit mondasz de szerintem megérné mert a várható haszonhoz képest a költségek eltörpülnének világszerte hány millióan néznék meg és az személyenként sok-sok zöldhasú sőt személy szerint én kétszer meg nézném. Jah nem vagyok szakértő de tudtommal a 3D-s hatás nagyjából annyi hogy a kék és a piros szint egyel eltolják egymáshoz képest vagy valami ilyesmi és a szemüveg meg kiegyensúlyozza és térhatást ad vagy valami ilyesmi és a különleges efektek tárcsázás, űr csata és miegymást így is magas költségekkel jár ha 3D ha nem….

 5. Nem is a 3D része jelentené a plusz költségek nagyobb részét, hanem maga a mozifilm rész. Másfajta kamerával, másfajta filmre kell rögzíteni, több kópia kell, sokkal nagyobb a reklámköltség… Hatalmas különbségek vannak.
  Nem kell a 240 milliós Avatar szinjén gondolkozni, de csak hasonlítsd össze a Continuum 7(!) milliós gyártási költségével!

 6. Hupsz…. hát igen van némi különbség 😀

 7. A Wiki szerint mindkét film 7 millióból készült, és az első 33, a második 8 milliót hozott. Persze ezek már régi adatok, szóval ennél biztosan többnél tartanak, de még akkor is messze vannak egy átlagos mozifilm 100 milliós költségvetésétől.
  Szerintem a legjobb megoldás egy 3-4 részes minisorozat lenne (abban az esetben, ha ki tudják bővíteni a sztorit, hogy elég legyen), mert annak a gyártási költsége se lenne sokkal magasabb, és még DVD-n / Blu-ray-en is jól ki lehetne adni. De persze ez csak az én reménykedésem. A legvalószínűbb még mindig egy sima film, ahogy eredetileg tervezték, csak maximum nem DVD filmnek fogják hívni, hanem valami másnak.

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s