Összefoglaló: Hope   4 hozzászólás

Dráma és nevetés!

 • Hope = Remény
 • Az epizódban először Richard Strauss Also sprach Zarathustra című szerzeménye csendült fel, amit sokan a 2001: Űrodüsszeia című filmből ismerhetnek.
  A második zene (Brody bénázása után) pedig a hazai diszkók hírhedt réme, a moldovai O-Zone együttes Dragostea din tei című száma volt.
 • A heti 876 ezres nézőszám továbbra is elborzasztó, de a múlt hetihez képest mintegy 7%-os növekedést jelent.
 • Végre biztosan megtudtuk, hogy mi történt Jeremy Franklinnel, legalábbis a tudatával, miután a 01×16 – Sabotage című epizódban beleült a vezérlőszékbe.
  Az is bebizonyosodott, hogy Rush nem önmagától hallucinálta Franklint és a feleségét a frissen felfedezett hídon, hanem a Destiny okozta őket.
 • Régebben látott szereplők:
  • Amanda Perry és Ginn, akiket utoljára a 02×08 – Malice című epizódban láttunk.
  • Morrison, akit utoljára a 02×09 – Visitation című részben láttunk. Az eheti részben ő volt a másik Greer mellett, aki megfelelő szervdonor lehetett volna Volkernek.
 • Kapcsolódó epizódok:
  • 02×08 – Malice – Ebben a részben ölte meg Simeon Ginnt és Perry-t.
  • 02×13 – Alliances – Hat nap telt el a Lucian szövetség támadása óta. Azóta figyelték fokozottan a kommunikációs köveket, hogy megtudják, sikerült-e hatástalanítani a bombát.
 • Külföldi portálok összefoglalói:
Reklámok

Posted 2011. április 2. by Nekomajin in Összefoglaló, Rovatok

Tagged with

4 responses to “Összefoglaló: Hope

Subscribe to comments with RSS.

 1. Azért arra kíváncsi lennék, hogy az alkotók mennyire mentek volna bele a későbbiekben (vagy a maradék részekben mennyire mennek bele) ebbe a ‘tudatok a hajó számítógépében’ részbe. Hiszen akkor mostantól elég előhívni egy csettintéssel Amandát vagy Ginnt és a legénység a kisujja mozdítása nélkül mindent megtudhat a Destiny összes titkáról. 😀
  Meg hát fura, hogy Franklin ugyan szerepelt, de mégsem úgy ahogy Amanda, hogy na akkor mondom mit csinálj, hanem csak próbálta rávezetni(?) Rusht a megoldásra. A felesége meg nem ilyen formában volt jelen, hanem tényleg csak halu volt. 🙂 És hol voltak, mikor a drónok támadtak és majdnem ráment a hajó…?

  Kövezzetek meg de szerintem egy kicsit túl optimista ez a Universe. Mindig minden jókor megoldódik, lesz ellátmány, menekülés a kilátástalan helyzetből, segítség amikor szükség van rá, a millió éves hajó nem hullik darabjaira de ha igen, az sem olyan vészes, tisztára mint egy Grimm mesében. Jó, néha meghalnak emberek, de igazából ők sem halnak meg mert a jóságos idegenek a Paradicsomba viszik a lelküket vagy feltöltődnak MI-nek a hajókomputerbe. A rosszak pedig hosszas kínhalált halnak.
  Komolyan, kéne már valami kis “rossz” is. Csak, hogy ne legyen ilyen kiszámítható az egész.

 2. Azt érdekes lenne még megtudni, hogy Franklin mennyire jelent meg saját akaratából, vagy mennyire a Destiny “avatárjaként”. mert az egyértelmű, hogy Gloriát Rush emlékeiből szedte elő, de Franklin fizikailag is ott volt korábban.

  A kommented többi részére reagálva viszont az kell mondanom, hogy az első évad karakterépítései után a második inkább a hajóépítésé. Először a mesterkód feltörése, aztán a full új sikló, aztán a pótalkatrészek, most az MI-ként funkciónáló csajok, ellátmány… Ezek azok a dolgok, amik egy igazán ütős, pörgős(ebb), űrcsatás, WTF-os harmadik évadhoz kellenek. Kár érte.
  De ha belegondolsz, muszáj volt valahogy megoldani a problémákat, mert már eleve kellett a tisztító föstés a hajónak (ahogy Bödőcs mondaná), aztán még szét is lőtték őket párszor… Az univerzum nagy titkait nem lehet egy lyukas hajóval megkeresni. Szépen lassan, majd’ egy egész évadon át tartva összeszedték a szükséges dolgokat, és most mehetnek a lényeg után.
  Nagyon kitalálták ezt a készítők, csak kár, hogy az első évad olyan volt, amilyen. Nem kellett volna tíz részt elpazarolni az elején, meg nem kellett volna utána, hogy újabb tíz rész legyen, mire felveszik a tempót.

 3. Teljesen igazad van abban amiket írsz, a felturbózás nyilvánvalóan szükséges, nekem mindössze a módszer nem jön be annyira. Az elején még a levegőért is küzdeni kellett, mostanra meg már jáccós ruhában szerveket ültetnek át félig ismeretlen éncsönt technikákkal. XD De oké, kell a fejlődés, világos.
  Nekem viszont ebből a szempontból akkor is az Atlantisz az etalon (asszem a 3×10 rész) amikor a replikátorok teljesen kijavították a várost (ráfért arra is bőven) de nem ajándékképpen, hanem mégiscsak meg kellett érte küzdeni. Az azért nem ugyanaz. 🙂
  Btw. a hajó szinte ugyanolyan állapotban van mint a drónok után, hiszen a külsején nem történt módosítás (legfeljebb elhozták a másik javító robotot a “twin” Destinyről hogy gyorsabban haladhassanak a foltozással).

  Ami Franklint illeti, nem csodálkoznék rajta, ha az “elporlasztásához” hasonlóan a hajó létre is tudna hozni neki (és a lányoknak) új testet. Az x. évadban találnának egy labort, ami pont erre jó. 😛 Vagy Rush találhatna ősöket is a ram-ban. 😀
  Ja, és mostantól nincsenek halottak, a súlyos sérültek/betegek/idegenek által végleg megszállottak tudatát a hajóba lehet backuppolni. 😀

  Az viszont biztos, hogy ez után a hosszas berendezkedés/küldetéskeresés után megabrutál évadok jöhettek volna.

 4. A pletykák szerint az utolsó részekben valaki(k) classic meghal(nak), és nem az eddig egyszer látott szereplők közül.
  Amúgy tényleg poén lenne, ha ezentúl mindenkit feltöltenének a vinyóra. Mi súlyos lenne, hogy kb 10 élő ember van a hajón, és mindenki más csak avatár. 😀 😀 😀

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s