Interjú Brad Wrighttal   Leave a comment

Mike Moody újságíró emailben készített interjút a Csillagkapu-atyaúristennel, Brad Wrighttal.

Az utolsó epizód nekem nagyon sorozatzárónak tűnt, történetileg és érzelmileg is. Annak szánták, amikor kitalálták a történetet, és leforgatták az epizódot?
Igazából is-is. Az én ötletem volt, hogy a legénységet sztázisba helyezzük, (de egy valakit hátrahagyjunk, mert az egyik fülke nem működik,) mert érdekes újrakezdés lett volna a földi oldalon. Egy három éves ugrás érdekes lett volna. Ugyanakkor a hátrahagyott személy története nagyszerű kezdés lett volna a harmadik évadra. De amikor megláttuk a kedd esti nézettségi adatokat, tudtuk, hogy vége lehet. Azzal, hogy a főszereplőink összegyűltek egy utolsó vacsorára, mielőtt elindultak a nagy semmibe, kaptunk egy esélyt, hogy igazi csapatként lássuk őket, ahogy a kezdetektől fogva szerettük volna. És azzal, hogy Eli maradt hátra, be is zártuk a kört. Ez a két elem keltheti a záróepizód érzését.

Mi volt ön számára a legérdekesebb vagy legizgalmasabb momentuma a záró epizódnak készítőként és nézőként?
Együtt mentünk megnézni a vacsora jelenetet. Ezt a jelenetet forgattuk utoljára a fő gárdával. Senki nem akarta, hogy vége legyen, de tudtuk, hogy ha ez lesz a vége, akkor megfelelő lesz. És szerintem az utolsó néhány jelenet nagyon megható lett.

Láttuk, hogy a főszereplők végül összejöttek, mint egy igazi család. Ez volt a terv a kezdetektől?
Igen. Az volt a terv, hogy a nem megfelelő emberek legyenek a megfelelő emberek.

Hogyan változtak volna a szereplők és a kapcsolataik a harmadik évadban?
Nem akarom elmondani, hogy mi történt volna. Nem történt meg, tehát a sorozat az, amit láttunk. Szerintem két nagyszerű évadot hoztunk össze a televíziózás történelmében.

Korábban arról beszélgettünk, hogy van egy film ötlete, ami egyesítené mindhárom sorozat elemeit. Miért gondolta, hogy így kellene folytatni a történetet?
Az volt a célom, hogy mindhárom sorozatból felhasználjak bizonyos elemeket, hogy egy Csillagkapu filmet csináljak, ne csak egy Universe filmet. Ugyanakkor ez lett volna az egyetlen járható út, hogy egy eredetileg hosszabbra tervezett történetszálat egyetlen filmbe tudjak sűríteni.

Mit érez akkor, amikor visszatekint az elmúlt 15 sikereire?
Büszke vagyok. De hazudnék, ha nem mondanám ki, hogy szégyen, hogy az SGU-t lefújták. Legalább egy évadot megérdemelt volna még, mert igazán király dolgokat terveztünk. Miközben az utolsó részek utómunkálatait végeztük, folyton az járt a fejemben, hogy “ezt a sorozatot lefújták?”. De az üzlet az üzlet. És ahogy a stábnak is mondtam, amikor végül elbúcsúztunk egymástól, “ideje valami mást írni”.

Az eredeti interjút elolvashatjátok Mike Moody weboldalán.

Reklámok

Posted 2011. május 12. by Nekomajin in Interjúk, Rovatok

Tagged with , ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s