Gondolatok a GateWorld és a Syfy levelezése kapcsán   Leave a comment

Miután a GateWorld szerkesztősége nyílt levelet küldött a Syfy illetékeseinek, tegnap a válasz is megérkezett. Az alábbiakban a saját, szubjektív gondolataim következnek a levelezésről meg az egész helyzetről.

A GateWorld levele leginkább arról szól, hogy mit kellene tenni, hogy más sorozatokkal ne történhessen meg az, ami a Capricával és az SGU-val történt. A Syfy válasza viszont erre nem is nagyon reagál, hanem inkább a döntéseiket magyarázza.

Először is, a levél nem az SGU megmentése érdekében íródott, hiszen akkor már régen le volt húzva a roló. Ez sajnálatos, mert a GateWorld-nek, mint a legnevesebb Csillagkapu rajongói oldalnak, hamarabb kellett volna reagálnia a problémára. Nem gondolom, hogy egy ilyen levél bármit is megoldott volna, de valahogy jobban nézett volna ki, ha a legnagyobb rajongói oldal még akkor hallatta volna a hangját, amikor még volt esély a folytatásra.
Annak viszont örülök, hogy a mocskolódásnak nem engedtek teret.

Másodszor, az igaz, hogy a Syfy döntései önmagukban logikusak voltak, de nagyon rosszul sültek el, és erre túl későn reagáltak. Nem lett volna szabad a második évad teljes első felét kedden szenvedtetni. Bár az is igaz, hogy a hülye pankráció miatt nem nagyon volt mozgástér.

Harmadszor pedig, és ez a lényeg, amiről mindkét fél megfeledkezett, az MGM engedélyt adhatott volna a tervezett két SGU film (erről bővebben egy másik bejegyzésben) elkészítésére, amiben a Syfy is aktív szerepet játszhatott volna, és akkor lenne egy tisztességes befejezése a sorozatnak, és a rajongók nem kevésbé dühöngenének.
(Csak viszonyításképpen jegyezném meg, hogy a két elkészült DVD filmnek 7-7 millió dollár volt a költségvetése, amiből az SGU filmek biztosan nem jöttek volna ki, de még ha a duplájába is kerültek volna, akkor is egy nagyságrenddel kisebb összegről beszélünk, mint a mai mozifilmeknél.)

Összességében tehát jó volt ez a levelezés, csak annyit ért, mint halott franchise-nak a csók.

Reklámok

Posted 2011. május 13. by Nekomajin in Rovatok, Szubjektív

Tagged with

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s