Levelesláda /110518/   12 hozzászólás

Azt már tudjuk, hogy mi lehetett volna a folytatásban, de mégis rengeteg dolog maradt függőben. Mallozzi fénysebességgel válaszol a rajongói kérdésekre. Itt az első adag.

 • Az SGA utolsó részében megemlítették, hogy az Odyssey egy szupertitkos küldetésen van. A tervek szerint naquadriah-ban gazdag bolygókat keresett, de erre később nem volt visszautalás az SGU-ban. Valószínűleg azért, mert a terveket megváltoztatták, hogy a Revolutionhöz kapcsolódjon.
 • Franklin agyi mintázata feltöltődött a hajó rendszerébe, mikor beleült a vezérlőszékbe, a teste pedig megsemmisült. Viszont Ginnel és Perry-vel ellentétben, nem különálló programként működik, hanem a Destiny egyre fejlődő mesterséges intelligenciájának részévé vált.
  A harmadik évadban újra előkerült volna ez a szál.
 • A bolygóépítőket egy az Ősökhöz hasonló fejlettségű fajként akarták bemutatni, akiknek a tudása azért elmarad az Ősök tudásától, nagyon különböznek az emberektől, és a felemelkedésig sem jutottak el soha.
  Volt olyan ötlet, hogy a legénység személyesen is találkozzon velük, de ez sem valósult meg.
 • Rush a későbbiekben is olyan személy lett volna, aki képes “megható meglepetéseket és borzasztó csalódásokat” is okozni.
 • Volt egy olyan ötlet, hogy az időben visszautazott legénység leszármazottai építették a robothajókat, de ez nem volt véglegesítve.
 • A kék idegenek egy vírussal fertőzték meg Chloe-t, amitől lassan egyfajta hibriddé változott. A céljuk az volt, hogy Chloe minél több tudást halmozzon fel a Destiny-ről, amit később felhasználhatnak, hogy végre elfoglalják a hajót. Hogy végül miért hagyták őket mégis békén, azt nem tudjuk.
  Valószínűleg már nagyon rég óta rátaláltak a Destiny-re, és a hajó sérüléseinek egy részét is ők okozták.
 • Volt olyan ötlet is, hogy a legénység valódi Ősökkel találkozzon úgy, hogy visszautaznak az időben, vagy az Ősök utaznak előre. A részleteket nem dolgozták ki.
 • És egy olyan ötlet is volt, hogy egy epizód részeként bemutassák, ahogy TJ rendszeresen orvosi órákat vesz a Földön, hogy jobban el tudja látni a feladatát.
 • És még egy olyan is, hogy a hajó egy eddig elzárt részében emberi tetemeket találjanak, és kiderüljön, hogy nem ők voltak az elsők, akik a fedélzetre jutottak.
 • Varro a harmadik évadban is rendszeresen szerepelt volna, Ginn viszont nem.
 • Egy féregjárat vagy Atlantisz három ZPM-mel se lett volna elég, hogy tárcsázzák a Destiny-t.
 • Eredetileg úgy tervezték, hogy a történet minden évadban egy új galaxisban játszódik.
 • A Destiny sztázisfülkéi különböznek az eddig ismertektől, mert teljesen lefagyasztják a testet, így az egyáltalán nem öregedik.

Folyt. köv. 😉

Források:
http://josephmallozzi.wordpress.com/2011/05/12/may-12-2011…
http://josephmallozzi.wordpress.com/2011/05/13/may-13-2011…
http://josephmallozzi.wordpress.com/2011/05/14/may-14-2011…
http://josephmallozzi.wordpress.com/2011/05/15/may-14-2011…

Reklámok

Posted 2011. május 18. by Nekomajin in Hírek, Levelesláda

Tagged with

12 responses to “Levelesláda /110518/

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Egy féregjárat vagy Atlantisz három ZPM-mel se lett volna elég, hogy tárcsázzák a Destiny-t”
  Ezt nem értem. Nem mindegy, hogy 3 ZedPM hol és hogy áll a rendelkezésre, ha nem ad elég energiát?

 2. Ha arra célzol, hogy miért kell Atlantisz, akkor nem kell, csak így volt a válaszban.

 3. Nagyon érdekes lett volna összehozni az Atlantis és az SGU sorozatot. Ütős lett volna.
  Brad-nek volt ilyen jellegű ötlete.
  Bízom benne hogy teret enged majd ennek valamikor az MGM.
  Csak hagyják ki a töltelék részeket.
  Lehetne pl 12 rész is egy évad, de az ütős legyen.
  A nézőszám is sokkal jobb lenne.
  Az MGM nem akar a sorozattal kapcsolatban megnyilvánulni?
  Legalább egy kicsi reményt adhatnának.

 4. Jaja. Én is gondolkoztam már ilyesmin, egy jó kis SGA-SGU crossover. 😀

 5. Aha, szóval a Destiny millió éves sztázisfülkéi fejlettebbek, mint azok amik Atlantiszon vannak. Hmm… 😀

  A posztban említett féregjárat alatt “normál” féregjáratot kell érteni, vagy az ori-galaxis-Tejút között a szuperkapuval összekötött útvonalat is lehet? Vagyis fekete lyuk segítségével sem lehet a Destiny útvonalára tárcsázni (nyilván nem közvetlenül a hajóra, de mondjuk egy bolygót ami mellett elhalad és ahová le lehet pakolni az ellátmányt).

  Én személy szerint egyébként egy valamikori féregjárat nyitással az asgard sugártechnológiát próbálnám átvinni-átültetni a hajóba, sokkal egyszerűbbé válna általa az élet. 🙂

 6. Úgy látom sok jó ötlet is összejönne itt a rajongóktól.
  Az íróknak csak a fórumokat kellett volna olvasgatniuk. 🙂
  ÓÓÓ
  De jó lenne ha nyilatkozna az MGM valami kis pozitívat.

 7. Én örülök neki, hogy ennyire reménykedtek, de _nem_lesz_folytatás_. Már csak azért sem, mert a díszleteket a napokban ledózerolják, és szevasz.
  Az SG-1 és SGA filmeknél nem lett volna baj, hogy az SGC meg az Atlantis díszletek már nem állnak, mert az első nagyrészt hajón, a másik meg nagyrészt off-world játszódott volna, de azt nyilván belátjátok, hogy egy egész filmet nem lehet CG háttérrel megoldani.

 8. A feketelyuk dologra én is gondoltam, de van vele némi gond. Konkrétan, hogy az időtorzulás miatt nem nagyon lehet közlekedni vele…

  Amúgy ha már sztázisfülke… szerintetek mennyi a valószínűsége, hogy pont egyel kevesebb van mint amennyi kéne egy kib####tt nagy hajón??? Ez a másik alappillér amire építek. 😀

 9. Ja, a sztázisfülkére elfelejtettem reagálni. Szerintem simán lehetséges, hogy a Destiny-n van ilyen szempontból a fejlettebb technológia, mert valószínűleg számításba vették, hogy egy ilyen dolog bekövetkezhet. Viszont az, hogy ez abból a szempontból fejlettebb, hogy a test nem öregszik, nem jelenti azt, hogy nincs valami olyan mellékhatása, ami a másiknak típusnak nincs.
  Hát az meg, hogy pont annyi van, ahányan vannak a hajón… 😀 Bár ugye itt sincs kizárva, hogy a hajó felfedezetlen részén nincs még több.

  A feketelyukazás körül most van egy kis kavarás. Mallozzi azt mondta, hogy utánanéz, hogy mit is beszéltek pontosan. Szerintem a következő adag mailbagben már benne lesz a válasz.

 10. Az hagyján, hogy pont annyi fülke van amennyi kell (ill. annyi működőképes), na de mi van, ha út közben elromlik valamelyik? 🙂

  Amúgy még sok felfedezés belefért volna a fülkéken kívül is, pl. biztos van valahol egy fullos automata orvosi szoba meg hasonló kaliberű újdonságok. 😀

 11. Ez a fülkés dolog lehet hogy valami előre eldöntött.
  Lehet hogy ez is a küldetés része. Előre tudták az ősök hogy az emberek a destiny fedélzetére lépnek, hogy hányan lesznek mikor eljön ez az egész. Lehet hogy szándékosan hagytak benne misztikumot.
  Elvégre majdnem hogy úgy viselkedik a hajó, mint egy tudatos gép. Csak beszélni nem tud. 🙂
  Érdekes lett volna a Franklin-es szálat tovább göngyölíteni.
  Ugyan hogy lett volna?………………………. 😦

 12. @Kayama: Igen, felfedezés az még kellett volna. Én hiányoltam, hogy csak ennyi volt… két év alatt. Azért elég sokat utaztak FTL, hogy ráérjenek kicsit.
  Orvosi cuccokat meg találtak, TJ utalt rá az egyik részben, de azt mondta, hogy a többségéről azt se tudja mire lehet való.

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s