Stargate: Extinction – 1. rész   7 hozzászólás

Kis késéssel ugyan, de Joe Mallozzi állta a szavát, és belekezdett a meg nem filmesített forgatókönyvének elmesélésébe.

Először is tudnotok kell, hogy Mallozzi írt egy levelet az MGM-nek, amiben arról érdeklődött, hogy a stúdió tervezi-e valamilyen formában (regény, képregény, rádiójáték, művészi performance :D) kiadni a történetet, de még mindig nem kapott semmi választ, ezért belekezdett a mesélésbe a blogjában.
Eredetileg úgy terveztem, hogy egy bejegyzésben írom le nektek a történetet, mint az SGU esetében, de könnyen lehet, hogy csak hetek múlva érünk a végére, úgyhogy itt az első rész.

Amikor Mallozzi és írótársa, Paul Mullie megírták a forgatókönyvet, még abban reménykedtek, hogy végül nem film lesz belőle, hanem a hatodik évad első két része.

A történet nem sokkal az ötödik évad utolsó része után játszódik. A nyitó jelenetben két asztronauta sétál a Hold felszínén. Hamar kiderül, hogy a szkafanderek Amelia Bankset és Evan Lorne-t rejtik, ahogyan az is, hogy éppen Atlantiszra igyekeznek. Egy sikló halad el felettük, ami Cartert és néhány fejest szállítja a városba.
A város védelmező pajzsa alatt Carter bemutatja a fejeseket a tudományos részleg vezetőjének, Rodney McKay-nek. McKay egy kicsit morcos, amiért a vendégeket kell pesztrálnia a munkája helyett, ezért sietve szalad végig a műsoron, amikor megszólal egy vészjelző. A vendégeket elterelik, McKay, Carter és Zelenka pedig hozzálátnak, hogy kiderítsék a jelzés okát.
A vizsgálat során rájönnek, hogy egy biztonsági önmegsemmisítő mechanizmus indult el, amit McKay sejtése szerint az Ősök arra az esetre építettek, ha a város esetleg elhagyná a Pegazus galaxist. Ráadásul kikapcsolni se lehet. Az egyetlen megoldás, ha visszamennek a Pegazusba, viszont a jelen helyzetben ez nem annyira egyszerű.

A kiindulási helyzet tehát az újrakezdés reménye volt, de hogy kik és hogyan utaznak vissza a Pegazusba, és hogy milyen kalandok elé néznek, azt csak később tudjuk meg.
Folyt. köv. 🙂

Forrás:
http://josephmallozzi.wordpress.com/2011/05/25/may-25-2011…

Reklámok

Posted 2011. május 29. by Nekomajin in Hírek, Levelesláda

Tagged with , ,

7 responses to “Stargate: Extinction – 1. rész

Subscribe to comments with RSS.

 1. Szerintetek nem azért csöpögteti a történetet hogy hátha ki tud csikarni valami megnyilvánulást az MGM-ből?
  Megnézi mi a rajongók reakciója és az MGM-é.
  Hátha sikerül neki valami. 🙂

 2. Simán el tudom képzelni, ugyanis nyíltan nem nagyon írta le, de több postjában is lehetett érezni, hogy nagyon mérges az MGM-re meg a Syfy-ra is.
  Az elkészült filmek alapján az MGM-nek kb 10-15 millió dollárjába kerültek volna a tervezett filmek egyenként, ami azért nem egy nagy összeg az amerikai filmkészítésben, ráadásul tutibiztosan nyereséges lett volna. Nyilván nem százmilliókat kaszáltak volna vele, de a gyártási költséget legalább duplán behozta volna. Most megcsinálták volna a két SGU filmet, jövőre meg a másik két tervezettet, és békesség lenne.

 3. Hjajj csak a szívem fájlalják majd ezek a bejegyzések, már előre látom….
  De nagyon köszönjük az info-t. Teljesen magam elé képzeltem a holdon állomásozó Atlantis-t meg a kedvenc karaktereimet….
  Hol kell jelezni hogy itt van pár rajongó akik megőrülnénk a folytatásért?

 4. http://www.facebook.com/SaveSGU
  Semmit nem használ, de ha ettől jobban érzed magad, akkor itt jelentkezz! 😀

 5. Visszajelzés: Stargate: Extinction – 2. rész « Csillagkapu hírek magyarul

 6. Visszajelzés: Karácsony és születésnap « Csillagkapu hírek magyarul

 7. Sziasztok ki jött már ez a film?

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s