Elkészül a mozifilm trilógia?   10 hozzászólás

Dean Devlin, az 1994-es mozifilm egyik írója az idei Saturn Awards díjátadó gálán beszélt a jövőbeli terveiről, amik között újabb Csillagkapu film is szerepel.

Nem titok, hogy Roland Emmerich és Dean Devlin eredetileg trilógiát akartak készíteni a ’94-es mozifilmből, de az MGM végül inkább a TV sorozat mellett döntött, és John Glassner és Brad Wright kezébe adta az irányítást.

Devlin a gálán elmondta, hogy azt reméli, a sorozatok befejezésével végre eljön az ő idejük. Természetesen a saját ötletüket szeretnék megfilmesíteni, ami valószínűleg eltér majd egy kicsit az eredeti, közel két évtizeddel ezelőtti verziótól, de alapvetően arról szól, hogy hogyan és miért építették a csillagkapukat, és hogy hol léteznek még csillagkapuk más bolygókon és a Földön. A két filmet természetesen az eredeti színészekkel képzelik el.
Ez azt jelentené, hogy az új filmek nem illeszkednének bele az eddig létrehozott mitológiába.

Ez természetesen csak egy nyilatkozat volt a riporterek kérdésére. Az MGM semmilyen hivatalos információt nem adott eddig arról, hogy tervezik-e egyáltalán folytatni a franchise-t, és ha igen, akkor mikor, és hogyan.

Ti mit gondoltok egy esetleges filmtrilógiáról, ami egy teljesen másik Csillagkapu univerzumban játszódik?

Reklámok

Posted 2011. június 24. by Nekomajin in Hírek

Tagged with

10 responses to “Elkészül a mozifilm trilógia?

Subscribe to comments with RSS.

 1. Egyrészt zseniális lenne! Már, ha nem rombolja a jelenleg már felépített világot.
  Másrészt meg inkább be kéne fejezni a franchise-t. =.=”

  Ha lesz megnézem, az tuti. Hogy tetszeni fog-e, az majd elválik. ^^

 2. Az alap, hogy megnézném. A kérdés inkább az, hogy jó lenne-e, ha ketté válna a történet.
  Befejezni viszont biztosan nem kéne a franchise-t. Inkább csak a Universe történetét. 😀

 3. En is megneznem,es szerintem is jol jonne egy kis frissites a storynak par uj iroval.Barcsak igy lenne!

 4. Passzolnia kell a 3 sorozathoz,mert ha nem az pofátlanság,elég csak belegondolni,hogy az SG1 mit húzott fel arra a pár emeletre.

 5. Szerintem egy teljesen új mitológiai szállal és értelmezéssel is előjöhetnek. Ha az eredeti és nem valami elcsépelt és lerágott csont, akkor mindenképp sokan vevők lesznek a dologra. Az hogy a sorozat olyan irányba ment amilyenbe az egy dolog. Minket függővé tettek a megismertetett univerzumukkal. Az eredeti filmkészítők és kiötlők a fejüket fogták annak idején amikor a sorozatban már az elején meghalt Kawalsky, akira akarták a második részt építeni. Ahogyan elhangzott ez a film audiokommentárjában. Ők teljesen mást akartak kihozni az egész kapu-témából. Most lehet hogy megkapjuk tőlük. Bár RDA fanként előre irtózom Kurt Russell felbukkanásától..

 6. Mindenképpen érdekes lenne egy teljesen más történt, de annak nem biztos, hogy örülnék, ha sok helyen ellentmondana az eddig felépített mitológiának. Arról nem is beszélve, hogy két filmért szerintem nem is érné meg. Arra pedig kevés esélyt látok, hogy a filmek után esetleg egy új, a filmekre épülő sorozatot készítsenek, mert azt már láttuk, hogy ami eltér az eredetitől (SGU), az nem lesz felhőtlen siker. Az nagyon kétélű dolog lenne, és nem hiszem, hogy az MGM a jelenlegi helyzetében meghúzna egy ilyet, ha a tutiba (SG-1/SGA/SGU filmek) sem fogtak bele.

 7. Szerintem érdekes lenne látni, hogy az eredeti készítők és kitalálók hogyan gondolták az egész történetet, a folytatást, és a mitológiát. Én biztos, hogy meg fogom nézni, ha kijönnek vele. Talán még az sem fog nagyon zavarni, ha teljesen eltér a sorozatok által felépített mitológiától és az eredeti színészek játsszák. Bár a legjobban a SG-1 és SGA filmeknek örülnék.

 8. Nem lenne rossz, látni hogy mi is volt az eredeti írók terve, de arra mindenképpen ügyelniük kell, tényleg passzoljon a sorozatokhoz.
  Nagyot dobna ha inkább star warsos megoldással előzményfilmet csinálnának.
  Nagyon jó lenne ha több őst mutatnának. Az ő fejlődésük, terveik, stb.
  Kurt Russelt valahogy én sem tartom jó ötletnek. Nem passzol az egészhez. Tudom hogy ő játszotta az eredeti filmet, de….RDA nagyon túltett rajta. Nekem Ő, Daniel, és Rush a favorit.

 9. Hát biztos, hogy megnézném. Az is biztos, hogy ütközni fog az eredeti (vagy késöbb felállított) univerzummal, de majd versenyezhetne a két univerzum, hogy melyik is az “igazi”.

 10. én egy előzmény filmre lennék kíváncsi, mondjuk az ős és wraith háború kirobbanásának előzményeit, következményeit mutatja be

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s