A színfalak mögött Joe Mallozzival, 0. rész   4 hozzászólás

Joe Mallozzi hetek óta rendszeresen mesél nekünk a Csillagkapu sorozatok készítéséről. Minden epizóddal kapcsolatban előkerül egy rövid történet vagy anekdota, amik segítségével bekukkanthatunk a színfalak mögé.
A történeteket évadonként fogom közzétenni. Ez a bejegyzés pedig azért kapta a 0. rész címet, mert arról fog szólni, hogy Mallozzi és Mullie hogyan kerültek be az írók közé.

Joseph Mallozzi végig járta a szamárlétrát. Eleinte rajzfilmek és ifjúsági sorozatok forgatókönyveit írta. (Többek között a magyarul is vetített Tesz-vesz városhoz is írt néhány epizódot.) Ebben az időben találkozott Paul Mullie-val, akivel már együtt csatlakoztak a Csillagkapu írói stábjához. A harmadik évad után kaptak felkérést, és itt került elő az első történet.

Korábban Mallozzi és Mullie is csak egyetlen epizódot láttak, a 01×03 – Emacipation címűt, ami nagyon nem tetszett nekik, ezért nem is nézték a sorozatot. Mikor felajánlották nekik, hogy írjanak néhány ötletet, úgy gondolták, hogy ez elég nagy lehetőség ahhoz, hogy bepótolják az addig elkészült három évadot. Miután megnézték az összes addigi részt, rájöttek, hogy egy zseniális sorozatról van szó, csak ők pont egy gyengébb részt fogtak ki. Végül az ötletek, amiket írtak, tetszettek Wrightéknak, ezért megírhatták egy teljes epizód, a 04×09 – Scorched Earth forgatókönyvét.

Amikor elküldték az első vázlatot, Wright és Cooper éppen egy repülőn utaztak Hawaii-ra, hogy megrendezzék azt az évadzáró golftúrát, amiből később hagyomány lett. Wright akkor félretette a papírokat, mert nem akarta, hogy egy esetleges rossz forgatókönyv tönkretegye a nyaralását, de Cooper elolvasta, és így történt, hogy Mallozzit és Mullie-t “meghívták az írói szobába”, vagyis az írói csapat teljes körű tagjaivá váltak.

Akkoriban úgy gondolták, hogy még két évadot fog megélni a sorozat, Mallozziék pedig örültek, hogy szinte biztosan állandó munkájuk van a következő két évre, ráadásul a legnagyobb kanadai sorozatban. Persze akkor még nem tudták, hogy ez sokkal több lesz…

A következő emlékezetes dolog azután történt, hogy berendezkedtek az irodáikban, és elkezdték a munkát. Bár az első napokban már összefutottak, egyszer csak megjelent “maga az Ember”, Richard Dean Anderson, hogy rendesen bemutatkozzon. Egy ideig beszélgettek, amikor Mallozzi figyelmét elvonta valami a számítógépén. Mire visszafordult, Rick eltűnt. Nem hagyta ott az irodát, csupán lefeküdt a padlóra, hogy Mallozzi egyik kutyájával játszon. Elmondása szerint abban a pillanatban megkedvelte, mert ugye aki a kutyákat szereti, rossz ember nem lehet.

Mivel a negyedik évadra a produkció már egy jól olajozott gép módjára működött, nem nagyon zavarta őket semmi. Folyamatosan írtak, pörgették az ötleteket, és végül hét epizódot írtak meg a 22 részes évadból. De ez már a következő bejegyzés története. 🙂

Források:
http://josephmallozzi.wordpress.com/2011/04/22/april-22-2011…

Reklámok

Posted 2011. június 30. by Nekomajin in A színfalak mögött, Rovatok

Tagged with ,

4 responses to “A színfalak mögött Joe Mallozzival, 0. rész

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wáááááááááááá…. *___*

 2. Ez tök jó!
  Köszönjük hogy ilyeneket is hozol.
  Sajna nem vagyok nagy angolos, sőt elég gyengécske, úgyhogy kifejezetten örülök ha valaki lefordítja, pl Mallozzi blog bejegyzéseit.
  Wrightről nem tudni semmit? Elvégre ő volt a legnagyobb csillagkapus guru?

 3. Már hetek óta terveztem, hogy belekezdek, csak valahogy sose jött össze. De nem baj, mert Mallozzi se siet vele, és legalább nem érem utól. 😀
  A többi producernek nincs ilyen online felülete, viszont Mallozzi meghívta Wrightot, Coopert és Bindert is egy-egy kérdezz-felelekre. Hogy ez mikor fog megvalósulni, azt nem tudjuk még.

 4. Én is nagyon örülök hogy lefordítod nekünk és kirakod ezeket és nagyon várjuk a folytatást.

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s