A Spyglass-t nem érdekli a Csillagkapu   8 hozzászólás

Alaina Huffman (egy kis bulváros túlzással) kitálalt. Az egyik nem rég tartott rendezvényen a rajongók kérdésére összefoglalta, hogy miért is nem készülnek el a tervezett filmek.

Ahogyan arról itt is olvashattatok korábban, az MGM stúdiót igen csak megviselte a gazdasági válság. Hogy ne szűnjön meg a kishíján évszázados múltra visszatekintő vállalat, mindenféle gazdasági trükköket vetettek be, aminek az eredménye az lett, hogy a Spyglass nevü, szintén filmkészítéssel foglalkozó stúdió részesedést vásárolt az MGM-ben, és a saját vezetőit ültette az MGM vezető pozícióiba.

Az MGM most már teljesen talpra állt, viszont úgy tűnik, hogy az új vezetés nem foglalkozik a Csillagkapu franchise-zal. Brad Wrightnak más forrásokból kellett pénzt szereznie, ha el akarta készíteni a tervezett SGU filmeket.
Így viszont már összeáll a kép, hogy miért volt rögtön az elején kihúzva egy SGU harmadik évad, és hogy miért váltogatták egymást hetente a jó és rossz hírek, míg végül hivatalosan is lefújták a projektet. Alaina Huffman (TJ) szerint Wright többször is közel járt ahhoz, hogy megszerezze a szükséges pénzt, de mint tudjuk, végül nem sikerült. Ez az oka annak is, hogy a tervezett SG-1 és SGA filmek sem készülnek el, hiszen a stúdió nem ad pénzt, Wrightnak pedig egy futó sorozat befejezésére sem sikerült befektetőt találni.
Ha az SGU filmek elkészültek volna, és sikeresek lettek volna, akkor talán az MGM/Spyglass is komolyabb figyelmet fordított volna a franchise-ra, és készülhettek volna még újabb filmek, de ezt már soha nem fogjuk megtudni.

Videófelvétel Alaina beszédéről:

Posted 2011. július 5. by Nekomajin in Hírek, SGU, Történetvonalak

Tagged with ,

8 responses to “A Spyglass-t nem érdekli a Csillagkapu

Subscribe to comments with RSS.

 1. megnéztem a Spyglasst, sok ökör/barom filmjük van, 12 éve, 1999 óta léteznek, a filmgyűjteményük szerint, de ott van a star trek film, azt is ők csinálták.
  Nem értem az ellenállást, de hátha valamikor odáig fajulnak a dolgok, hogy kénytelenek lesznek, és újra előveszik a témát, egyébként nem látok sok esélyt igy a folytatásra.
  Pedig a stargate sorozat idősebb, mint ők…

 2. Én igazából azt nem értem, hogy miért nem volt pénz, mikor egy tisztességes mozifilm költségvetéséből simán lerendezték volna mindkét filmet, és még egy három napos záróbulira is jutott volna bőven.

 3. Egyáltalán jó oké az Universe “nem úgy teljesített ahogy várták”(bár ez nagyrészt szerintem a csatorna hibája is) de a franchisenak még mindig óriási rajongótábora van és egy új film biztos nagy hasznot hozna.

 4. Az árát egészen biztosan behozná, tehát legrosszabb esetben is nullára jönne ki a stúdió, de inkább valószínű, hogy masszívan nyereséges lenne, mint az AoT meg a Continuum. Arról nem is beszélve, hogy az “all-star” film, a második, amiben a tervek szerint megoldották volna a Destiny küldetését, csak jó lehetne, hiszen a legnagyobb crossover lenne a franchise történelmében.

 5. Ezt most tényleg nem tudom mire venni hogy így elzárkóznak az SG-től. Inkább készítenek osztályon aluli szar filmeket, ahelyett hogy tényleg egy biztos nyereséges filmet készítenének el. Merthogy az “all-star” film tuti befutó lenne.
  Valami sumákságot sejtek. Így már nem is csoda hogy az MGM-spyglass még arra sem vette a fáradtságot, hogy egy kommentet adjanak ki a rajongóknak.Mert hát itt azért rajongók vannak bőven.

 6. Én is így látom az egészet. Az “all-star” film egyértelműen nagy siker lenne nagy hasznot hozna ,de bármelyik másik film elkészítése is járna annyi haszonnal hogy megérje nekik megcsinálni. Még azt is megkockáztatom hogy lenne akkora sikere amivel újabb filmeket is készíthetnének. Én ezt nem értem. Főleg így hogy a rajongók SG nélkül maradtak. Nem normálisak, a szinte biztos haszontól lökik el magukat ahogy pedig toca78 mondta a Zs kategóriás filmek gyártása nem áll meg.

 7. Úgy tudom, hogy az Ark of truth és a Continuum összes költsége 10 millió $-t tett ki. Ebből a nagyobb hányadát a Continuum tette ki, a magasabb reklám és marketing tevékenység miatt. A két film bevétele együttesen meghaladta a 20 millió USD-t.
  Nem értem hogy az MGM miért akar a saját maga ellensége lenni. Az Mgm-nek két franchise maradt meg, a Bond-sorozat valamint a Csillagkapu. Erre egyszerűen kivégzik.
  Legalább egy két mondatos nyilatkozatot megérdemelne a széles rajongó tábor.

 8. A Wikipedia szerint 7-7 millióból készültek a DVD filmek, és az IMDb-n is ez szerepel, bár nem hivatalos, hanem becsült összegként.
  Egyébként az is egy jó szempont, hogy legalább valami sajtóközleményt kiadhattak volna a rajongóknak, akikből már 15 éve élnek. A Syfy legalább magyarázkodott valamit, még ha enyhén szánalmas is volt.

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s