Tudtad-e? – Mozifilm kiadások   1 comment

A mozifilm, ami elindította az egész galaktikus kalandot 1994 októberében került a mozikba. Azóta azomban többször, több verzióban is kiadták.

A GateWorld az #SGRewatch keretében készített egy összeállítást a kiadványokról. A bejegyzés csak az 1-es régiókódú kiadványokat említi, de többnyire ezek jelentek meg világszerte a többi régióban is.

 • 1995 – Stargate (VHS, LD)
  Az első kiadvány még csak a moziverziót tartalmazza extrák nélkül. Videókazettán és 12 inches LaserDiscen lehetett megvásárolni. A mai kínálathoz képest ez igen szűkösnek tűnik, de akkor még az is nagy szó volt, ha az ember a saját TV-jén tudta megnézni a kedvenc filmjeit.
 • 1997 – Stargate (VHS, DVD)
  Az első újra kiadás még szintén csak a moziverziót tartalmazza, de digitálisan felújított formában, és a videókazetta mellett már DVD-n is.
 • 1999 – Stargate: Special Edition (DVD)
  Az újra feljavított kép és hang mellett ez a kiadvány már extrákat is tartalmaz. Emmerich és Devlin audiókommentárja mellett kb 9 pernyi kivágott jelenettel bővítették a filmet.
  A rajongók körében manapság is ez a verzió A Csillagkapu mozifilm.
 • 2003 – Stargate: Ultimate Edition (DVD)
  A régebbi filmek eladásának felpörgetése érdekében született ez a kiadvány, ami tartalmazza a film eredeti, moziverzióját és a ’99-es rendezői változatát is. A két verzió és az audiókommentár mellé több órányi extrát is csatoltak, ami többek között a forgatásról készült felvételeket is tartalmaz.
 • 2006 – Stargate: Extended Cut (Blu-ray)
  A Blu-ray korszak kezdetén érkezett ez a kiadvány, ami az akkori magas előállítási költségek miatt csak az újra feljavított (1080) rendezői változatot és az audiókommentárt tartalmazza.
 • 2009 – Stargate: 15th Anniversary Edition (Blu-Ray)
  A film 15. születésnapjára egy minden eddiginél bővebb összeállítást adtak ki. Tartalmazza a film mozi- és rendezői változatát (7.1-es DTS-HD hanggal) és négy órányi extrát is, amik között megtalálható az összes korábbi anyag, és rengeteg új is, például a stábtagokkal készített interjúk.

Bár az eltérő régiókódú kiadványok között az extrák mellett főleg a borító különbözhet, megnézhetitek őket a GateWorldön. A képek egyben linkek is az Amazonra, ha valakinek kedve támadna vásárolni.

Reklámok

Posted 2011. július 30. by Nekomajin in Rovatok, Tudtad-e?

Tagged with , ,

One response to “Tudtad-e? – Mozifilm kiadások

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nálunk ugye az 1999 – Stargate: Special Edition (DVD) jelent meg ami természetesen kiemelt helyet foglal el a polcomon
  a külföldről megrendelt két bluray-kiadás mellett 🙂

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s