SGU: TVTS – 1. rész   8 hozzászólás

Az alábbiakban a Virtuális harmadik évad első részének összefoglalója következik. Igyekszek minél részletesebben írni, de ez nem fordítás, hanem összefoglaló.

SGU: A virtuális harmadik évad
1. rész: Az utazás vége

http://www.philotic.com/stargate/

Az előző részekben

Az SGU (sajnos) ott ért véget, hogy a legénység sztázisba helyezte magát, a Destiny pedig FTL (faster than light – a fénynél is gyorsabb) sebességre ugrott, hogy megkezdje az elvileg három éves utazását a következő galaxisba. Eli pedig ébren maradt.

És most a folytatásban

A Destiny két galaxis között, a semmi közepén sodródik, majd újra FTL-re ugrik, hogy elérje az egyre közelebb kerülő csillagokat.
Egy Kino szemszögéből látjuk, ahogy az üres folyosókat pásztázza, míg el nem jut a sztázisfülkékhez. Végignézzük a főbb szereplők arcát, és látjuk, hogy ugyanolyan pózban vannak, mint a második évad végén. Chloé fülkéjénél megállapodunk egy kicsit, és végignézzük, ahogy lassan felébred, kiszáll a fülkéből, és a tovább repülő Kino után ered. Ő az egyetlen, aki felébredt.
Végig sétál a sötét folyosókon, és eljut a a “kő” szobába (ahol a kommunikációs berendezés van), ahol meglátja, hogy az egyik kő a berendezésen van. Előbb Eli nevét kiabálja, majd megérinti a követ. Egy villanás után a Hammond fedélzetén találja magát egy női tengerészgyalogos testében. A szobában lévő másik tengerészgyalogos felismeri őt, és rádión jelez a tábornoknak.
Jack O’Neill tábornok belép az ajtón, és miután megbizonyosodott róla, hogy Chloéval beszél, köszönti őt a jövőben. Három év telt el.
Elsétálnak a hídra, ahol a technikus néhány felvételt mutat Chloénak. A felvételeken világvárosok füstölgő romjait látjuk, köztük Washingtont és New Yorkot.

Főcím

A megdöbbent Chloé hirtelen újra a saját testében, a Destiny-n találja magát. A Kino sehol, de Rush nyit be az ajtón. Értesíti Youngot, majd megkérdezi, hogy hogyan akarta használni a köveket, mikor a berendezés ki volt kapcsolva.
Eközben a Destiny kilép az FTL sebességből.
A hídon Young, Volker és Brody megvitatják, hogy egy olyan naprendszerben álltak meg, ami túl messze van a következő galaxistól ahhoz, hogy annak a része legyen. Arra is rájönnek, hogy a Destiny nem a legrövidebb úton haladt a két galaxis között, mert akkor már el kellett volna érnie a következő galaxis szélét. Ehelyett egy hosszabb utat választott, és a galaxistól távoli, rejtélyes naprendszerben állt meg. Közben megérkezik Rush is, és megmutatja a többieknek, amit ő már észrevett. Nem elég, hogy a naprendszer csillaga megfelel a Destiny energia nyerő rendszereinek, de a csillag körül kering egyetlen, emberi életre alkalmas bolygó is.
Egy vágás után Chloé szobájában vagyunk. Aludni próbál, de nem tud. Kopogást hall, de senki sem válaszol az invitálásra. Ajtót nyit, és csak egy Kinót lát, amit követni kezd.
Újabb vágás, és megint a hídon vagyunk. TJ belép, és közli a többiekkel, hogy még mindig nem találják Eli-t. Young elmondja neki, hogy egy újabb mesterséges bolygót találtak, és nem sokára sikló közelségben lesznek hozzá. Miközben Rush az obeliszket keresi a bolygó felszínén, Young utasítja Scottot, hogy állítson össze egy csapatot.
A sikló elindul a bolygóra a fedélzetén Scottal, TJ-vel, Jamesszel, és még néhány katonával és civillel.
Közben a Kino elvezeti Chloét Eli szobájához, (ami egyben a Kino adagoló szoba is ugyebár). Eli ágya rendezetlen, mindenfelé papírok vannak szétdobálva. A Kino vezérlő paneljén egy gomb villog. Chloé megnyomja, erre mindenféle matematikai képletek vetítődnek ki az arcára.
Újabb vágás. A sikló egy völgyben landol az obeliszk közelében.
A hídon Rush azt ecseteli Youngnak, hogy legutóbb akkor bukkantak ilyen bolygóra, amikor égető szükségük volt rá. Attól fél, hogy a következő csillagoknál is a robothajók, vagy valami még rosszabb várja majd őket. Young viszont arra utasítja, hogy javítsa meg a kommunikációs berendezést, hogy végre fel tudják venni a kapcsolatot a Földdel.
Újra Eli szobájában vagyunk. Chloé azóta is mozdulatlanul áll, és nézi az arcára vetülő adatfolyamot. A szerkezet hirtelen kikapcsol, Chloé magához tér, és céltudatosan kirohan a szobából. Összefut Greerel a folyosón, de úgy elrohan mellette, mintha észre se venné.
Közben a felfedező csapat útnak indul a bolygón.
Vágás után a “kő” szobában vagyunk, ahol Rush éppen a berendezésen dolgozik. Greer értesíti rádión, hogy Chloé éppen egyenleteket vezet le a “gondolkodós” folyosó falán. Rush természetesen egyből oda rohan, és amint meglátja, hogy Chloé mit ír…

Reklám

A bolygón vagyunk. A csapat sűrű növényzettel borított területen halad át. TJ lemarad, hogy megvizsgáljon egy bogáncsszerű növényt. Miután a többiek eltávolodtak tőle, egy kislány hangját hallja. A kislány megköszöni az áldozatot, amit hozott, és anyának szólítja.
Újra Rush “gondolkodós” folyosóján vagyunk. Chloé még mindig a falon körmöl, Rush alig tudja tartani vele a lépést. Az egyenlet eredményeként kijön a pí. Ekkor lép be Young, aki nem érti, hogy miért fontos ez. Rush éppen azt magyarázza, hogy ez lehet a kulcs a háttérsugárzásban lévő mintázat megfejtéséhez, amikor Chloé magához tér, és nem tudja, hogy hogyan került a szobába.
Vágás után a bolygón vagyunk. TJ utóléri a többieket. Még mindig a történteken mereng.
A növényzet mögött egy kőből készült tornyot találnak, és egy alagutat, ami a belsejébe vezet. Scott és TJ bemennek az alagútba.
Egy terembe jutnak, aminek a vége le van zárva. Ahogy TJ megtapogatja a falat, egy konzol életre kel. Határozottan idegen kinézete van, de a kijelzőn ismerős jelek is felbukkannak. Scott megpróbál szólni rádión Volkernek, de az épület leárnyékolja a jeleket, ezért személyesen megy érte.
Vágás, és újra a Destiny “kő” szobájában vagyunk. Wray próbálja beindítani a komminukációs berendezést, de nem sikerül neki. Chloe belép a szobába, beszélgetnek, majd közli Wray-jel, hogy úgy gondolja, kezdi elveszíteni az eszét.
Eközben Park, Greer és egy tengerészgyalogos az egyik folyosón sétálnak, és arról beszélgetnek, hogy mi lesz Park látásával. Ahogy a folyosó végére érnek, valaki megtámadja őket egy lézerfegyverrel. Greer és a másik katona a támadó után erednek, majd rádión értesítik Youngot, hogy a hajó egy eddig feltérképzetlen területén járnak, és támadás érte őket.

Reklám

Tovább folyik a tűzharc Greerék és a támadók között, miközben megjön az erősítés. Néhány fénygránáttal elvakítják őket, majd lelövöldöznek mindent, ami mozog. A kamera a holttestekre közelít, hogy lássuk, a támadók a kék idegenek voltak.
Vágás után újra a “kő” szobában vagyunk. Chloe elmondja Wray-nek, hogy a kövek működtek, mert a Földön volt. Azt is elmondja, hogy mit látott, mielőtt visszakerült a saját testébe. Wray nem hisz neki, ezért Chloe megsértődik, és elrohan. A folyosón megállva magában kezd beszélni Eli-hoz.
Egy vágás után a bolygón vagyunk, Scott éppen megtalálja a felfedező csapat többi tagját az alagút bejáratánál. James közli vele, hogy nem tudják elérni a Destiny-t rádión, mikor lézersugarak csapódnak be mellettük. Tűzharc közepedte mindannyian próbálnak visszavonulni az alagútba.
A hídon vagyunk. Young is próbálja elérni a felfedező csapatot, de nem tudják eléggé felerősíteni a jelet. Mivel a bolygón nincs csillagkapu, Scotték pedig elvitték az egyetlen siklót, a helyzet reménytelennek tűnik. Ekkor szólal meg Young rádiója. Greer közli vele, hogy biztosították a területet, és potyautasokat fogtak. A kék idegeneket. Mindet megölték.
Vágás után a központi irányítóteremben vagyunk. (Ahonnan a hajót próbálták irányítani, mielőtt felfedezték a hidat.) Rush a terminálon dolgozik. Mindenféle alakzatokat vetít ki a levegőbe, amik folytonos változásban vannak, ám végül mind visszaáll egyszerű körré. Egyre idegesebb lesz, hogy nem sikerül, amit akar, míg végül a kör úgy fordul a levegőben, hogy a falon lévő vízszintes vonal pontosan középen szeli ketté. “-Pí?”
Újra a bolygón vagyunk. Scott egy szikla fedezékében próbálja elérni a Destiny-t, de még mindig semmi válasz. Hatalmas tűzharc közepedte végül ő is bejut az alagútba.
Közben Greer és a többi katona megtalálja a kék idegenek “fészkét”, ahol a sztázisfülkéiket és mindenféle eszközöket hagytak szanaszét. Park addig mászkál a teremben, míg belesétál egy erőtérbe, ami felrepíti őt a terem felett lévő fülkébe. Greer próbálja elkapni, de nem sikerül neki.

Reklám

Greer a terem tetején lévő lyukat bámulja, amiben egyszer csak megjelenik Park feje. Nincs semmi baja, csak az idegenek egy kicsit furcsa “létrát” használnak.
A bolygón a csapat eljut a terembe az alagúton át. A tudósok egyből nekiesnek a konzolnak. Megpróbálják kinyitni a terem másik végében lévő átjárót, miközben halljuk, hogy az idenek egyre közelebb kerülnek hozzájuk.
Vágás, és Chloe szobájában vagyunk. Még mindig Eli-hoz beszél, mikor Rush benyit.
A bolygón lévő csapat újra tűzharcba keveredik az idegenekkel. Sokat megölnek, de fogytán a lőszerük. TJ-t lábon lövik, a konzolnál dolgozó tudóst fejbe. Egy robbanástól beomlik a terem bejárata. Már csak pár töltényük maradt, de újabb hangokat hallanak közelíteni. Szerencsére kiderül, hogy Greer és a csapata érkeztek a segítségükre.
Vágás után a tornyon kívül vagyunk. Látjuk, ahogy több űrhajó landol a környéken. Egytől egyig a kék idegenek siklói. Az egyikből Chloe és Rush lépnek ki.
Young, Rush és Chloe bemennek a terembe. Az utóbbi kettő felismer néhány szimbólumot a konzolon. Egy kört és egy vonalat rajzolnak a konzolra. A kerület és az átmérő. A kód a pí. Újabb alakzatokat rajzolnak a konzolra, amik újabb matematikai állandókat eredményeznek, például a gravitációs együtthatót. A terem végében lévő átjáró kinyílik. Úgy tűnik, hogy az idegenek azt akarták tudni, hogy eléggé fejlettek vagyunk-e, és még egy kis tippet is adtak a hajón.
Egy hatalmas, kerek terembe lépnek. A terem közepe sötét, de ahogy haladnak felé, úgy világosodik ki körülöttük. Középen egy fülke áll. Rush megtörölgeti a poros üveget. A kamera a fülkére fókuszál, mi pedig felismerjük a benne békésen alvó személy arcát. Eli az.

Folytatjuk

Jöhetnek a vélemények! 🙂 A történettel, és az összefoglalóval kapcsolatban is. Javaslatokat szívesen veszek, ha esetleg nem teljesen érthető a sztori.
Szeretnék megkérni mindenkit, aki olvasta az eredeti írásokat, hogy ne spoilerezzen!!!

Reklámok

Posted 2011. december 22. by Nekomajin in Fanfiction, Rovatok

Tagged with ,

8 responses to “SGU: TVTS – 1. rész

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nagyon jó volt!! Úgy nézki hogy a legizgalmasabb évadot tusolták el,vagy van még remény a fojtatásra?

  • A félreértések tisztázása végett ez nem a hivatalos folytatás. Ez csak egy rajongói történet, aminek két különlegessége van. Az egyik az, hogy a szerző nem egy új történetszálat talált ki, hanem az elvarratlan szálakat akarta elvarrni, (és meglátjátok, hogy elég jól sikerült is neki,) a másik pedig az, hogy forgatókönyvszerűen van megírva, és így sokkal hatásosabb a történet.
   De a lényeg az, hogy a történet biztosan nem így folytatódott volna, ha nem kaszálják el.

 2. Kösz az összefoglalást. Jó kis fanfiction, elmenne hivatalos folytatásnak is.

 3. Nagyon jó ez a sztori. Ha így folytatták volna azt hiszem egy szavunk se lehetne. Bár szerintem így is úgyis jó lett volna ha folytatják.

 4. Ki támadta meg a Földet? Vagy Spojler?

 5. Nem rossz, van érzéke annak aki írta, de én azért még mindig reménykedem abban, hogy folytatódik a történet, és megtudhatjuk a valódi folytatást, és csak több új remek évad után a végső befejezést!

 6. Ez a “pí a megoldás, meg a kulcs, hogy aktiválódjon a rendszer” már egyszer el lett játszva az Asgard-okkal, ne erőltessük már, akkor jó volt és hihető, de kétszer már sok….

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s