Folytatódik az SG-1?   11 hozzászólás

A múlt hétvégi vancouveri GateConon szárnyra kapott egy pletyka, miszerint az MGM a sorozat folytatását tervezi. A GateWorld szerkesztői utánajártak a dolognak, és úgy tűnik, hogy tényleg készül valami a háttérben. Ez a valami viszont nem egy TV sorozat lesz, hanem valami egészen más.

A pletykát egy bizonyos Darren Thomas nevű független, amerikai producer indította útnak. A nyilatkozatában csak annyi állt, hogy egy nagy projekt készül a háttérben, de egyelőre nem mondhat többet.
A szerkesztőség kiderítette, hogy Thomas egy frissen alapított andorrai céggel áll kapcsolatban, ami okostelefonos alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. A cég weboldalán szerepel néhány mondat, miszerint az egyik első projektjük egy okostelefonokon futó játék lesz, ami egy nagynevű franchise-on alapul, aminek a jogait egy nagy amerikai stúdió birtokolja. Az alkalmazás egy belső nézetű sci-fi akciójáték lesz kidolgozott történettel, látványos grafikával és rengeteg akcióval. A játék alapja a Unity motor lesz, és elmondásuk szerint “minden” mobil platformon futni fog.
A GateWorld úgy tudta, hogy az MGM és a fejlesztő cég közös sajtónyilatkozatot adnak ki még a találkozó ideje alatt, de ez nem történt meg. Thomas elmondása szerint a hivatalos bejelentés a július közepén megrendezésre kerülő San Diego Comic-Conon várható.
Egyelőre tehát ennyit tudunk. A hírek összecsengenek Laurence Moroney állításaival, aki szoftverfejlesztőként akár bennfentes is lehet.

Sokan most talán csalódottnak tűnnek, amiért nem a kedvenc sorozatukat kapják vissza, hanem egy újabb játékot, de két dolgot érdemes szem előtt tartani. Az egyik az, hogy az MGM eddig csak loholt a számítógépes játék piac után. Olyan piacokra akart betörni (MMORPG, FPS), amit már neves játékfejlesztő cégek “felosztottak” egymás között. Az okostelefonok és tabletek fejlődése viszont még most is tart, a piac folyamatosan növekszik. Egy-egy egyedi ötlettel hatalmasat lehet kaszálni úgy, hogy a várásló is jól jár, mert minőségi terméket kap a pénzéért. Ez pedig elvezet minket a másik ponthoz. Ha a játék népszerű lesz, és nagy bevételt hoz az MGM-nek, akkor a TV-s vagy éppen mozis folytatásra is nagyobb esély lesz. Úgy gondoljunk tehát erre a játékra, mint egy potenciális ugródeszkára a franchise esetleges folytatásához!

Reklámok

Posted 2012. április 30. by Nekomajin in Hírek, SG-1, Történetvonalak

Tagged with

11 responses to “Folytatódik az SG-1?

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jó ötlet, reméljük beválik. Azonban ettől még a spyglass ugyanúgy keresztbe tehet egy új sorozat ötletének.

 2. Én egy jó ötletnek tartom mivel egy esetleges siker amit a játék arat meggyőzheti a stúdiót arról hogy érdemes folytatni franchiset.

 3. Tény, hogy ami eddig csillagkapu témában játékpróbálkozás volt, mind megbukott, így ideje lenni virítani valamit, hogy legalább így egy kicsit a köztudatban maradjon a franschise! Személy szerint a Stargate Wolrds-öt nagyon vártam, kíváncsi voltam mi sülhet ki belőle, de ugye az is elszállt…
  Igen, ahogy írtátok, remélhetőleg ha bejön a cucc, megnő az igény, és az érdek az SG sorozatok folytatására!
  Várjuk mi sül ki belőle!

 4. Én elég borúlátó vagyok… még az Univerzumot is elkaszálták illő lenne azt befejezni előbb 🙂

 5. Üdv! Véget ért a ComicCon és csak hozzám nem jutott el vagy tényleg nem volt semmilyen Stargate-el kapcsolatos nagy bejelentés?

  • Én is azt vártam egész hétvégén, de nem volt semmi hír róla.
   Viszont a következő napokban biztos lesz valami nagyobb hírösszefoglaló bármiféle Csillagkapus hírekből, úgyhogy remélem, hogy hírcsomag várható.

 6. épp kérdezni akartam…

 7. jó lenne már valami biztató hír.
  A netfix-en is nyerő az SGU, meg a comicon-on is sok díjat kapott.
  Valaki lássa már meg újra a fantáziát.

 8. Visszajelzés: Stargate Command – mobil játék « Csillagkapu hírek magyarul

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s