Stargate Command alkalmazás bemutató   4 hozzászólás

Az egyik olvasónk kipróbálta az új játékot, aztán írt róla egy cikket, és csinált egy rakás screenshotot a blog számára. A bejegyzés további részében envagyokaz írását olvashatjátok.

Az alkalmazás ikonjára rányomva rögtön a Metro-Goldwyn-Mayer oroszlános logóját látjuk – ami bennem vegyes érzelmeket hagy, egyfelől a leállított sorozatok miatt, másrészt mégis kaptunk tőlük 17 évnyi Csillagkaput (ez a 17 év az SG-1, az Atlantis és az SGU évadszámaiból jött össze).

Az indítóképernyő alatt a sorozat nyitó zenéje csendül fel, ami már hatalmas piros pontot jelent a készítők számára, rögtön érezni a sorozat hangulatát. A START-ot megnyomva egy töltőképernyővel találkozunk majd a Cheyenne hegy alatti komplexumának jól ismert liftjében találjuk magunkat, majd ez után hirtelen magával a csillagkapuval állhatunk szemben.

A kaputerem a sorozatbeli pontos mása, kivéve, hogy helyet kap benne O’Neill golftáskája, amire rányomva egy rövid töltés után rögtön O’Neill személyében lődözhetjük a labdákat át a kapun, mindezt kétféle játékmódban és két nehézségi szinten. Továbbá a kapuszobában van az ősök által készített quantum tükör, és Teal’c botfegyvere is, amire rányomva egy rövid leírást kapunk róluk, és ami külön tetszett, hogy a leírás legalján megjegyzik melyik részben találkozhattunk először ezekkel.

A C-2-es ajtón kilépve (automatikusan nyílik) szabadon bejárhatjuk a parancsnokság – egyelőre nem túl nagy – színterét. A folyosón találunk egy fizetős kaput is, amin sajnos nem volt módom bemenni, gondolom e mögött lehet Daniel Jackson a már látott screenshotokkal. Emellett a rövid bejárható részt úgy zárták el, hogy dobozokat helyeztek a folyosóra. De az érzés eszméletlen ahogy bejárjuk amit lehet, és ugyan ki nem akart ott állni a vezérlőteremben még soha? És miközben felfedezzük a parancsnokság eddig bejárható területeit rengeteg aprósággal találkozunk, a sorozatból való érdekességekkel. (Pl. itt ez a filmtekercs, ami a Wormhole X-Treme!-ről ad kis leírást.)

A vezérlő teremből a lépcsőre nyomva automatikusan az emeletre kerülünk, ahol a replikátorokról, a goa’uldok kommunikációs eszközéről és Thor kalapácsáról is megtudhatunk pár dolgot. A tábornoki irodába való bejutáshoz egy számítógépre nyomva kell a sorozat alapján feltett kérdésekre helyesen válaszolnunk (sajnos ezt rögtön az első kipróbáláskor megoldottam, és nem lehet újra kitölteni pedig nagyon élveztem, ezért screenshotot sem tudok róla mutatni Nektek). Az iroda falán kitüntetések és oklevelek (gondolom diploma is) láthatóak, emellett két fotót nézhetünk meg. A fotókon Samantha Carter hozzátartozói (Cassandra és Jacob/Selmak ) láthatóak, innen valószínűsíthető, hogy Carter tábornok ül a néhai George Hammond helyén (az asztalon lévő névtáblát pedig akárhogyan is akartam, nem tudtam lekapni, hogy normálisan el lehessen olvasni). Ez azt jelentheti, hogy ebben a kis alkalmazásban már előrébb vitték a történetet, ha csak egy hangyányit is.

Összegzésként az alkalmazás nagyon rendben van, mondjuk az irányítás néhol egy cseppet idegesítő, de nem vészes, és jelenleg még elég kevés a minijáték és fejtörő. A grafika szerintem a maximum, ami ezen a platformon kihozható és teljesen élethű. Ami nekem igazán tetszett az a zene, mivel az eredeti zenét kapjuk a sorozatból, bár egyeseknek egy idő után unalmas lehet, hogy ugyanaz az egy szám szól végig, de nekem, mint fanatikusnak ez megadta az alaphangulatot. Jelenleg a fizetős részt még nem néztem meg, de amit eddig láthattunk az szerintem minden igazi rajongó szívét megdobogtatta. Ha valóban lesznek frissítések sok-sok információval, akkor azt hiszem el leszünk látva jóval. Amit még nagyon várok és remélem, hogy a későbbiekben elérhető lesz Atlantis bejárása is. És bár látszik a pénzkeresési szándék remélem, hogy előbb-utóbb ez is olyan lesz mint a Destiny bejárása, amit bárki elérhet a gép előtt ingyenesen az MGM csillagkapus honlapján.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
A többi screenshotot ezen a linken nézhetitek meg.

Köszönjük a bemutatót! 🙂

Reklámok

Posted 2012. július 22. by Nekomajin in Hírek, Játékok

Tagged with , ,

4 responses to “Stargate Command alkalmazás bemutató

Subscribe to comments with RSS.

  1. Halkan jegyzem meg, hogy Android ellenes. 😦

  2. Soha nem szeretném ezt a játékot megszerezni … :(((( (kizárt, hogy abba tudnám hagyni XD)

  3. Visszajelzés: Hírcsomag /121213/ « Csillagkapu hírek magyarul

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s