Tudtad-e? – mozifilm tények   2 hozzászólás

Egy Csillagkapu rajongó grafikus készített egy ábrát, amin felsorol néhány érdekességet a ’94-es mozifilmmel kapcsolatban.

A képet megnézhetitek a deviantART-on, most pedig lássuk a tényeket!

  • Emmerich és Devlin két külön történetet álmodtak meg, amiket végül egyesítettek. Emmerich történetében egy űrhajó szerepelt, ami a gizai nagy piramis alatt van elrejtve, Devlin pedig Arábiai Lawrence kalandjait képzelte el egy másik bolygón.
  • A film eredetileg nem időrendben játszódott volna, de a vágás során úgy döntöttek, hogy a film elejére teszik azt a jelentet, amikor Ra megszerzi a jelenlegi gazdatestét.
  • A kialakuló eseményhorizont effetjeit egy hordó vízben vették fel. A kicsapó instabil örvényt úgy vettél fel, hogy egy levegőágyúval belelőttek a vízbe, a visszacsapó tölcsért a kapu hátulján pedig úgy, hogy egy nagy örvényt kevertek a vízben. A felvételeket végül elforgatták, és számítógéppel átdolgozták.
  • A hullámzást, amit az áthaladó személyek és tárgyak keltenek az eseményhorizonton, úgy alakították ki, hogy a kapu síkjával párhuzamosan lézeres érzékelőket helyeztek el, amivel beszkennelték az áthaladók alakját, így a hullámzás minden esetben igazodott az áthaladókhoz.
  • A lószerű állatok a sivatagban tényleg lovak voltak. A lovakra egy könnyű műanyag vázat rögzítettek, amit szőrrel borítottak be, és arra szerelték rá a robotizált fejet is. Ez a szerkezet viszont annyira nehéz volt, hogy a lovak nem tudtak benne vágtázni a homokban, ezért elkészítettek egy kicsinyített verziót is, amit egy kutyára rögzítettek. Azokban a jelenetekben, amikben az állatok álltak, a lovakat használták, amikben pedig szaladtak, a kutyákat.
  • Ra ha’takjának a landolását szinte teljes egészében számítógéppel készítették el, ugyanis a modell túlságosan piszkos lett a korábbi jelenetek forgatása során.
Reklámok

Posted 2012. augusztus 3. by Nekomajin in Rovatok, Tudtad-e?

Tagged with ,

2 responses to “Tudtad-e? – mozifilm tények

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ezt lehet kinyomtatom és kirakom a falra. :O Mondjuk kár, hogy rossz a nyomtató, de majd megoldom. ^^

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s