Stargate – Empire at War (bemutató)   Leave a comment

Egy kis játék bemutató az év végére.

Figyelem, ez nem egy hivatalos Csillagkapu játék, hanem egy másik játék moddolt, magyarult rajongók által módosított változata! Először az eredeti játékot kell telepítened, majd a modot, hogy játszhass vele!

A mod neve: Stargate – Empire at War Stargate – Empire at War: Pegasus Chronicles
Az eredeti játék neve: Star Wars: Empire at War Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption
Kiadás éve: 2008 2012
A játék típusa: valós idejű stratégiai (RTS), single- és multiplayer
Fejlesztők: Petroglyph (eredeti), Stargate Mod Team (mod)
Ajánlott
rendszerkövetelmények:
CPU: 2 GHz Intel P4 vagy AMD Athlon XP
RAM: 512 MB
HDD: 2,5 GB
VGA: 64 MB RAM, 3D és VS/PS képességekkel

Most pedig következzen Blair nevű olvasónk bemutatója:

Gondolom sok Csillagkapu fanatikus csalódott, hogy habár a filmek és a sorozatok nagyszerűre sikeredtek, egy igazán jó „Anubis vagyok és leigázom a galaxist” játékkal soha nem tudtak játszani, én is ugyan így voltam vele. Ezért egy 2006-os játék modot szeretnék bemutatni nektek, amit 6 éve (azóta más tagokkal) fejlesztenek. Az alapötletet először a szintén 2006-ban kiadott Star Wars Empire at War nevű program nyújtotta, ami igen csak tartalmas, és bővíthető, így ezt el is kezdték kihasználni.

Nézzük a lényeget. A modnak két része van, egy frissen megjelent (dec.16), és egy 2008-as amit 2011-ig fejlesztettek. Az újabbhoz a Star Wars Empire at War játék kiegészítője is szükséges, a Forces of Corruption. A kettő között tartalmi és grafikai különbségek is vannak.

A Pegasus Chroniclesben három játszható “faj” lesz. Anubis, a Tauri, és most már a Lidércekkel is elfoglalhatjuk a Pegasus-galaxist, valamint eljuthatunk egy új “vadászmezőre”, a Földre. Tudni kell, hogy a küldetések során sok más ellenségekkel is találkozhatunk. A játék tartalmazni fogja a Goa’uld rendszerurak szövetségét, az Ori-t, a Replilátorokat, az Ascheneket és az Asuranokat, és egyéb gonosz idegeneket, amik egyébként nem játszhatóak. Jelenleg még ezek nincsenek benne, mint ahogy említettem is december 16-án jelent meg, így “csak” a Space Skirmishbe tudtok belekóstolni. Amúgy rengeteg hajó található a játékban, pár fan made is.

Aki még soha nem játszott vele, ajánlanám, hogy kezdje a régebbi verzióval (Stargate Empire at War 1.3), már csak azért is, mert ez tartalmazza a galactic conquestet (galaxis meghódítása), de az összehasonlítós képeken látható gyengébb grafikával. Mit is lehet tudni erről?
Az újításokat felsoroltam, most nézzük mi is van a régebbi változatban. Lehetőségünk van két “fajjal” játszani, Anubis és a Tauri. A galaxis elfoglalása közben itt is találkozhatunk kellemetlen kihívásokkal, de jóval kevesebbel, mint ami majd elérhető lesz a Pegasus Chroniclesben. Van külön kampány a Replikátorok és az Ori ellen is, de szerintem ezt nem sikerült eltalálniuk teljesen, az Ori hajókat gyengére csinálták. A kevésbé izgalmas (legalább is nekem) részt is meg kell említenem, a szárazföldi harcokat. Nincs túl sok egység, alap katonák (Jaffák, CSK csapatok, siklók, MALP-ok) de bizonyos hősöket lehet használni itt is. (Pl Csk 1, Anubis). Hamár hősök, az ő hajóik elsőbbségeket élveznek, erősebb pajzsok, fegyverek, különleges képességek, ez mindkét verzióban így van. Szövetségesekben sem akad hiányunk természetesen, az Asgardokat tudjuk irányítani, de a Jaffa lázadók és a Tokrák csak úgy dísznek vannak belerakva kb. Remélem ezen a téren is fejlődni fog a játék.

A hódítás menete egyszerű, mint a legtöbb stratégiai játékban. Foglalsz, gyártasz, harcolsz, elbuksz vagy életben maradsz. Nem minden bolygón lehet hajókat építeni vagy naquadah bányákat létesíteni, ez is nehezebbé teszi a galaxisért vívott harcot, de bolygók után kapsz pénz bónuszt. Véleményem szerint Anubissal könnyebb dolgunk van, ha egyes tech szinttel kezdjük el a játékot, a hajója már akkor is meg lesz, ami igencsak erős. Eleinte nem akadnak az utunkba a Taurik illetve az Asgardok, a Rendszerurakkal viszont nehezebb lehet leszámolni, mert olyan hajók is vannak a birtokukban, ami csak Apophisnak volt tudtommal. (Ezt a részt én se értettem, kell a kihívás az is igaz, de akkor berakhattak volna 20 Hatakot is). Ott is el követtek egy kisebb hibát, hogy Apophis Anubist szolgálja, de ez emlékezeteim szerint sose volt így.
Ha a Taurikat választjuk bizony nincs könnyű dolgunk. Kevesebb hajó, drágább előállítás, több ellenség. Az is igaz, hogy a szürke hátsójúak velünk vannak, de pl a Replikátorok ellen még velük is nehéz megküzdeni. Érdemes egyesített flottát használni, ugyanis az Asgardoknak nincsenek vadász és bombázó hajói, amik elég jól ki tudnak segíteni. Ebben a verzióban is el juthatunk a Pegasus galaxisba, méghozzá Anubissal is akár, és vele is felvehetjük a versenyt a Lidércek ellen.
The Ultimate War- by Spinobreaker, ezt szó szerint is értelmezhetjük, őrült egy pálya. Tartalmaz minden rossz és jó fiút az egész sorozatból.

Összegzésként, a játék rendben van, rengeteg a lehetőség és a kihívás, de a történet elemeitől sokszor eltekint. Ne számítsatok mindenhol “realisztikus” dolgokra, már a kezdetektől lesz hajónk, és a szövetségesek velünk lesznek (legtöbb esetben). Sokkal több és nagyobb űrcsatát, illetve szárazföldit kell megvívni, mint ami előfordult a sorozatokban. Nekem bejött, viszont a Pegasus Chroniclest személy szerint jobban várom, eseményekben gazdagabb lesz, és talán “valóságszerűbb” is, a jobb grafikáról nem is beszélve. Ja és ne feledjétek, hogy ezt nem egy cég csinálta, és ilyen szemmel nézve egész pofás lett a dolog.

indítóképernyő Lidérc hajó X-304
A játék indítóképernyője A Kaptár hajónál a jobb oldali, míg a Daedalus osztályúnál a bal oldali az újított verzió.
galactic conquest galactic conquest space skirmish
Galactic Conquest, Stargate Empire at War 1.3 Pegasus Chronicles Space Skirmish)

Ha felkeltette az érdeklődésedet a játék, az alábbi oldalakon még több képet és információt találsz. Jó szórakozást!
És itt lehet letölteni is. 🙂 /szerk/
http://www.moddb.com/mods/stargate-empire-at-war
http://www.stargate-eaw.de/

Reklámok

Posted 2012. december 30. by Nekomajin in Hírek, Játékok, Modok

Tagged with , , ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s