Újabb részletek az el nem készült SGA filmből   8 hozzászólás

Joe Mallozzi továbbra sem tud szabadulni attól az évtizedtől, amit a Csillagkapu epizódok írásával töltött. Néhány napja egy újabb részletes bejegyzést írt a blogjában arról, hogy mi lett volna ha.

Az egész az SGA ötödik évadának forgatása idején történt. Már az utolsó epizódokon dolgoztak, de még mindig nem tudták, hogy lesz-e folytatás, és ha igen, akkor milyen formában. Robert C. Cooper ötlete volt, hogy készüljenek fel mindkét eshetőségre, vagyis egy hatodik évadra és egy DVD filmre is. Az volt az ötlet, hogy hosszabbítsák meg a forgatást még két epizódnyi idővel. Forgassák le biztos, ami biztos alapon, és ha lesz hatodik évad, akkor az lesz a nyitó duplarész, ha nem, akkor kiadják DVD-n egyben. Mallozzi továbbította is az ötletet a döntéshozók felé. A stáb részéről semmilyen akadálya nem lett volna, az engedélyt végül mégsem kapták meg.
Sőt, hatodik évad sem lett, úgyhogy Mallozzi és Mullie megírták az Extinction forgatókönyvét. A többit már tudjuk. A DVD piac zuhanásba kezdett a válság hatására, aztán az SGU-t is elkaszálták, most meg itt vagyunk Csillagkapu nélkül.

Mallozzi korábban már elárult nekünk néhány részletet, de most sokkal több információt tudtunk meg.
Atlantisz tehát a Hold felszínén lelt nyugovóra, a kaput pedig lekapcsolták, hogy működtetni tudják a földi kaput. Az IOA nyomására viszont újra bekapcsolták, megszűntetve ezzel a földi a kapu működését, hiszen az atlantiszi kapunak nagyobb a prioritása a hálózatban. [szerk.: Teljesen logikus, hiszen az egész Atlantisz projekt az IOA fennhatósága alatt áll, a Parancsnokságot viszont még mindig a katonaság irányítja.] Woolsey és McKay hiába ellenkeztek, hogy vissza kellene menniük a Pegazusba, a döntés megszületett.
A probléma viszont akkor kezdődik, amikor visszakapcsolják a kaput. Zelenka nagymértékű energia felhalmozódást észlel, McKay pedig rájön, hogy az Ősök beépítettek egy önmegsemmisítő mechanizmust pont az ilyen esetekre. Az egyetlen megoldás az, ha visszatérnek a Pegazusba.
Woolsey összetrombitálja a csapatot. Sheppardot és Ronont épp a gyengélkedőről szedik össze egy kocsmai verekedés után. Elszaladnak még az 51-es körzetbe Toddért, aztán beizzítják a féregjárat hajtóművet, hogy néhány ugrással visszajussanak a Pegazusba. A hajtómű viszont félúton kiég. Ott találják magukat a Triangulum galaxisban, kb. 300 ezer fényévnyire a Földtől. Sikerül még annyi energiát összekaparniuk, hogy egy utolsó ugrást tudjanak tenni, ugyanis felfedeznek egy szubtér anomáliát, és úgy gondolják, hogy az lehet az utolsó esélyük.
Na itt kezd el igazán bonyolódni a történet. Rátalálnak egy titokzatos fajra, ami egy két csillag között fennálló anyagáramból csapolja az energiát. Belekeverednek egy időutazásba is, és az idővel kell versenyezniük, mert már nem csak az Atlantisz pusztulása a tét, hanem egy egész faj kihalása is.
A történet folyamán Sheppard az egyik ellenséges anyahajó fedélzetén reked, ahol megtalál egy olyan raktárat, amiben az Atlantiszról ellopott cuccokat tárolják. Magára ölt egy Asgard szkafandert, aztán az Iron Man filmet idéző jelenetek közepedte megpróbál kitörni a hajóból. Eközben Todd összefut az alternatív jövőbeli énjével, akivel heves csatába keveredik. A jövőbeli Todd már éppen megölné a mi Toddunkat, amikor McKay megzavarja őket, így a mi Toddunknak esélye nyílik, hogy legyőzze a másikat. Aztán Sheppard és Todd együtt küzd az ellenséggel mindenféle mókás beszólások közepedte.
Eközben Atlantiszon is történnek a dolgok. Beckett a hajót próbálja megregulázni a vezérlőszék segítségével, miközben az ellenséges anyahajó rendesen szétlövi őket. Teyla elszenved valami szörnyű veszteséget [szerk.: Meghal a fia? Nem tudjuk.], Ronon és McKay pedig megint csak hősiesen helyt állnak.
Végül valahogyan visszajutnak a Pegazusba, ahol szabadon engedik Toddot. A csapat összeszedi magát, hogy folytatni tudják a munkát. Beckett lesz az orvosi kutatási és fejlesztési részleg vezetője. [szerk.: Azt nem tudjuk, hogy Kellerrel mi történik.] Sheppard pedig megvígasztalja Teylát, főleg azután, hogy az időutazás közben kiderült az is, hogy valóban az a végzetük, hogy együtt legyenek.

Ez lett volna tehát a hatodik évad első két része, vagy a B verzió szerint az Extinction története. Természetesen a folytatásra is voltak ötletek. Ezekről már évekkel ezelőtt írtam. A hatodik évad végére olyan egészen vad ötletek is voltak, mint például az, amikor a felderítő csapat visszatér egy küldetésről, és azt látja, hogy Michael valahogy feltámadt, és a teljes személyzetet hibriddé változtatta. Woolsey, Keller, Beckett, mindenki Michael szolgálatában áll. [szerk.: Szóval Keller nem halt volna meg az évad elején, csak valami más beosztást kapott volna.]

Hát nagyjából ennyit tudtunk meg Mallozzi legújabb blogbejegyzéséből. Az, hogy ennyi részletet elárult, tovább erősíti azt, hogy az Extinction már soha sem fog elkészülni. Pedig micsoda kaland lett volna, főleg az SGU-val párhuzamosan.

Reklámok

Posted 2013. április 2. by Nekomajin in Hírek, Levelesláda

Tagged with , ,

8 responses to “Újabb részletek az el nem készült SGA filmből

Subscribe to comments with RSS.

 1. 😥

 2. Nagy kár érte. Pont most nézem újra az SGA-t az elejétől, annyira szeretem ezt a sorozatot, nehéz belenyugodni ennyi év után is, hogy már sosem folytatják. Mondjuk azt nem bánom, hogy nem látom ahogy szétlövik a várost, nekem az sosem tetszett, mert olyan titkok vesznek olyankor kárba amit sosem ismerhetünk már meg. 😀

 3. Hát ez így egy kicsit tömény volt, de mozgásban tuti másképp hatott volna. Igen, tényleg az derül ki így, hogy valószínűleg már sosem lesz folytatás, de én úgy érzem, hogy innen már kicsit erőltetve lett volna a dolog, viszont bőven maradt nyitott kérdés, így nekem az tetszett volna, ha az SGU-n belül lezárják az Atlantisz fő szálát, aztán ránk van bízva, mint az SG-1, hogy vége lett ugyan, de még az expedíciók folytatódnak. Erre pedig, még csekély esélyt látok, mert az SGU nem halott, ez csak hatásszünet!!! (én még mindig bizakodok) Persze amit leírtam, azok csak jelenlegi érzések, nem mentem volna baltával senkinek ha látunk még SGA-t bármilyen firmában… 🙂 Reménykedjünk!

  Köszönjük a fordítást!

 4. Kár érte. Köszi syfy channel! 😦

 5. Nem lehet hogy azért ad ki infókat Mallozzi hogy hátha valakinek felkelti az érdeklődését és invesztál bele, hogy folytassák, vagy készítsenek egy filmet?

  • nehéz lenne összehozni a régi csapatot, bár nem lehetetlen 😛

  • Nem hiszem, hogy annak az a megfelelő módja, hogy még részletesebben elárulja a történetet.
   Egyébként a stábot valószínűleg nem lenne nehéz összehozni, mert jelenleg senki sem dolgozik nagyobb projekten, viszont vagy fel kéne építeni újra a díszletet, vagy az egészet CGI-vel helyettesíteni, ami nagyon sok pénz lenne.

   • Az még egy dolog, hogy sok pénz lenne, de a CGI elég gagyi… Én imádom pl. mind a Sanctuary-t, mind az Egyszer volt hol nem volt-ot, de a CGI díszletek nagyon idegesítőek, és illúziórombolók… Bár ha ez az egyetlen esély, akkor fene bánná! 🙂

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s