Joe Flanigan meg akarta venni a Csillagkapu franchise-t   1 comment

Felkerült egy videó a YouTube-ra a 2014-es edmontoni képregény találkozóról, amiben Joe Flanigan (John Sheppard) kicsit megbolygatta az állóvizet.

Amikor az egyik résztvevő arról kérdezte a színészt, hogy lát-e még esélyt a beharangozott Atlantis filmre, Flanigan meglepő választ adott. Szerinte a híresztelés csak egy marketing fogás volt az MGM részéről, hogy fenntartsa a “régi” rajongók figyelmét, miközben a stúdió újabb rajongói bázist próbál építeni az SGU-val. (A forgatókönyv, legalábbis annak az első változata, tényleg elkészült.)

Ez azonban még semmi. Miután látta, hogy az SGU mekkorát bukott, és az MGM csődeljárás alá került, Flanigan néhány befektető bevonásával megpróbálta megvenni a franchise jogait az MGM-től. A tárgyalások sikeresek voltak, és meg is született egy nem hivatalos megállapodás, ami alapján Flaniganék lízingelték volna a jogokat egy évtizeden át. Ekkor került a képbe a Spyglass stúdió, akik tulajdonképpen megmentették az MGM-et a csődtől, viszont a saját embereiket ültették a döntéshozó pozíciókba. Flaniganék újrakezdték a tárgyalásokat, kész tervekkel és elegendő mennyiségű pénzzel álltak elő, de a stúdió végül úgy döntött, hogy inkább Roland Emmerichnek és Dean Devlinnek adja vissza az irányítást, és rebootolja a franchise-t.

Ha megnézitek a videót, látni fogjátok, hogy milyen csalódott volt Flanigan, hiszen nagyon közel került ahhoz, hogy megmentse a sorozatot, de végül nem lett belőle semmi. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy David Hewlett (Rodney McKay) megvette az SGU díszlet egy részét, akkor nyugodtan állíthatjuk, hogy maguk a készítők voltak a franchise legnagyobb rajongói.

Reklámok

Posted 2015. február 16. by Nekomajin in Hírek

Tagged with ,

One response to “Joe Flanigan meg akarta venni a Csillagkapu franchise-t

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ha elkészül a rebbot az is több a semminél,de őszintén tuti jobb lett volna a Flanigan féle kidolgozás!!!

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s