Mi történt volna ha… SGU 3. évad   63 hozzászólás

Na akkor jöjjön az a bejegyzés, amire mindenki vár napok óta. Joe Mallozzi elmondta, hogy mi történhetett volna a harmadik évadban.

Mielőtt belekezdenénk, két dolgot fontos tudni. Az egyik az, hogy az eredetileg tervezett “észveszejtő” ötlet, amivel a sorozatot zárni akarták, továbbra is titokban marad. Az ötletet Brad Wright és Robert C. Cooper találta ki, és Mallozzi szeretné meghagyni nekik a jogot, hogy valamikor majd elárulják. A másik pedig az, hogy az még nem volt eldöntve, hogy pontosan, mi fog történni a harmadik évadban.

És most akkor a lényeg.
Az eredeti elképzelés az évadzáróra az volt, hogy végül Rush és Young pénzfeldobással dönt az utolsó sztázisfülke sorsáról, és a nyertes marad hátra. Az utolsó képkockákon láttuk volna a felrepülő érmét, majd a képernyő elsötétedik, és stáblista.
A harmadik évad a legelső elképzelés szerint úgy kezdődött volna, hogy három év múlva az egyedül léttől kicsit megbuggyant Rush a napi rutinja közben a legénységgel társalog, akikről kiderül, hogy csak hallucinációk. A kapu egyszer csak megnyílik, és kilép belőle Telford egy mentőcsapattal, mert az évek alatt a Földön sikerült megoldani a Destiny tárcsázásának problémáját. De ez is csak hallucináció, és az epizód végén látjuk Rusht a sztázisfülkében. Vesztett a pénz feldobáson, és az egészet csak álmodta, miközben Young magányosan végzi a dolgát a hajón.
Viszont amennyire jó ötlet volt ez, annyi problémát is vetett fel. Pont az antiszociális Rush az, aki nem őrült volna bele a három év magányba, ráadásul a legénységgel való társalgás helyett inkább azt álmodta volna, hogy felfedezi a Destiny eddig rejtett részeit. A másik probléma pedig az volt, hogy egy évadnyitóba több akció kell. Gondolkoztak azon, hogy hamarabb derüljön ki, hogy Rush csak álmodik, de nem akart összeállni az epizód, ezért az egészet kukázták, és úgy döntöttek, hogy Eli marad a végén.

Ahogy írtam, végleges terv nem volt a cliffhanger feloldására, de voltak elképzelések.
Az egyik természetesen az, hogy Eli valahogy megjavítja a rossz fülkét, majd három év múlva felébred a legénységgel együtt. (Mallozzinak volt egy olyan viccnek szánt ötlete, hogy a legénység az ébredés után javítatlanul találja az utolsó fülkét, de az első kétségbeesés után kiderül, hogy Eli végig Chloe fülkéjében volt a lányt ölelve.)
A másik kézenfekvő ötlet az volt, hogy Eli-nak valahogy sikerül elég energiát nyernie ahhoz, hogy túlélje a három évet. Ezt leginkább a megmaradt sikló segítségével képzelték el.
Szintén egyszerű ötlet, hogy Eli-nak nem sikerül megjavítani a fülkét, ezért feltölti a tudatát a Destiny rendszereibe. Ez a verzió arra az esetre volt kitalálva, ha csak a filmek maradnak, mert nehéz lett volna egy egész évadon át úgy alakítani a történetet, hogy Eli a hajóban van, viszont a filmek szolgáltatta gyors megoldásokhoz kiváló lett volna, hogy Eli és Ginn teljes irányítást szerez a hajó felett.

Az is felmerült, hogy a segítség kívülről érkezzen. Az eltelt három(?) év alatt sikerül kifejleszteni egy megfelelő erőforrást, és Carterék megmentik a legénységet.
Egy másik verzióban a múltba visszautazott legénység leszármazottai fejlettségben elérték az űrrepülés szintjét, és egy csoportjuk a Destiny fedélzetére jut, mikor az idő előtt kilép FTL-ből. A csavar itt az lett volna, hogy ennek a csapatnak teljesen más tervei vannak a hajóval, mint a legénységnek. Mallozzinak ez volt a kedvenc ötlete. Szerinte jó lett volna, ha egy fejlett emberi civilizáció katonasága lett volna a harmadik évad főellensége.
Aztán a felmetősereg lehetett volna valamilyen idegenek egy csoportja. Az Ursinik és a Kékek is felmerültek, de Wright legjobb ötlete az volt, hogy a legénység korábban a tudtukon kívül a hajóra hozott egy energia alapú életformát, aminek segítségével végül átjutnak a következő galaxisba.

Meddig tartott volna az út? Három és ezer év között több ötlet is felmerült. Minimum három év kellett ahhoz, hogy a Földön lényeges változások történhessenek, amire a történetet építeni lehet. Egy tíz éves utazás is felmerült, ami még izgalmasabb történeteket eredményezett volna. Például azt, hogy a legénység akkor tér vissza, amikor a Föld éppen egy évek óta tartó háborúban áll a Lucian szövetséggel.
Ebből a szempontból Mallozzinak az volt a kedvence, hogy a legénység úgy ébredjen fel, hogy nem tudja, mennyi idő telt el, és csak a Földön eszméljen rá, hogy több száz év telt el, és már mindenki régen halott, akit valaha ismertek.

Természetesen tovább is gondolkoztak, és a galaxis elérése utánra is voltak ötletek.
Tervben volt, hogy Telford megjelenik egy mentőakció keretében, miután a Földön sikerül stabil energiaforrást találni, hogy tárcsázhassák a Destiny-t. Ez lehetett volna egy egyirányú út, de az is elképzelhető lett volna, hogy egy ilyen energiaforrást sikerül elvinni a hajóra is, így a civilek egy része hazamehet, és a Destiny erős katonai irányítás alá kerül.

Amikor kiderült, hogy biztosan nem lesz harmadik évad, Brad Wright két egymásra épülő film ötletével állt elő. Az elsőben néhány ismerős arc (többek között Carter, McKay, Daniel, esetleg Jonas) egy sikeres mentőakciót hajt végre, és a legénységgel együtt legyőzik a korábban említett megszálló katonai csoportot. A másodikban pedig a legénység végrehajtotta volna a Destiny küldetését. Láttuk volna megvalósulni azt az ötletet, amit Mallozzi nem árult el nekünk, ahogy a bejegyzés elején írtam.

A többi történetszállal kapcsolatban is voltak persze tervek. Valószínűleg megtalálták voltna TJ betegségének a gyógymódját, de nem azonnal. Legalább egy évadot szántak volna arra, hogy bemutassák egy ember folyamatos leépülését. Ugyanígy Park is vak maradt volna egy ideig. Mallozzi érdekesnek találta, hogy Lisa a vele történtek ellenére is aktív és hasznos tagja marad a legénységnek.

A Young-TJ-Varro háromszög sorsa egyáltalán nem volt eldöntve. Viszont Ginnt és Amanda Perry-t biztosan viszont láttuk volna. Brad Wrightnak volt egy igazán mindent felforgató ötlete, ami szerint Chloe fülkéje megsérül az utazás során, és miután Eli agyhalottként találja meg, letölti a testébe Ginn tudatát. Ez főleg akkor lett volna érdekes, ha Eli nem mondja el a többieknek, hogy mi történt.

Eddig tartott a mese, de ne csüggedjetek! Egyrészt a kérdések szakadatlanul özönlenek, és Mallozzi válaszol is rájuk. Ezeket valamikor a jövőhéten össze fogom gyűjteni egy bejegyzés keretében. Másrészt pedig szintén a jövőhéten végre megtudjuk, hogy mi lett volna Atlantisz sorsa, hiszen Mallozzi megígérte, hogy mindent elmond nekünk a tervezett filmről, az Extinctionről.
Az eredeti bejegyzést természetesen elolvashatjátok a szokásos helyen.

Posted 2011. május 14. by Nekomajin in Hírek, Levelesláda

Tagged with

63 responses to “Mi történt volna ha… SGU 3. évad

Subscribe to comments with RSS.

  1. Óh, zseniálisnál zseniálisabb ötletek sora… 😦 Jó lett volna ezt képernyőn látni.

  2. Egyébként néhány kábelcsatorna átvette volna az SGU-t minimum egy évadra, de a syfy nem adta el a jogokat, míg a jogdíjakra olyan összeget kért, hogy nem érte volna meg a kisebb csatornáknak.

  3. Ezt milyen forrásból tudod?

  4. az abydos gaten olvastam

  5. Én ilyet sehol nem olvastam, pedig az utóbbi időben ezzel keltem, ezzel feküdtem. Mi is beszélgettünk ilyenről, de nem hiszem, hogy a Syfy-nak beleszólása lett volna ebbe, mert a főnök az MGM volt. Viszont arról volt szó, hogy a Netflixen vagy valamilyen más alternatív felületen próbálják meg terjeszteni a filmeket, de végül ebből nem lett semmi.
    Ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mégis csak volt némi beleszólása a Syfy-nak.

  6. De ez mondjuk szemétség a Syfytól. Ha egyszer ők nem akarják már tovább a Universet a csatornájukra, akkor mégis miért adják annyira drágán(vagy nem adják)el a vetítési jogot? Mert így aztán tényleg nem keres a Syfy semmit a Universen. Vagy drágán adja, de nem veszik meg, vagy olcsóbban eladja, de akkor legalább keresett volna rajta egy kicsit a csatorna.

  7. A Syfy semmit nem ad el senkinek.
    A franchise összes jogát az MGM birtokolja. A Syfy egy TV csatorna, ami azt mondta az MGM-nek, hogy ha ti legyártjátok a sorozatot, akkor mi abba beszállunk egy bizonyos összeggel. (Míg más csatornák szerte a világon már csak a vetítés jogát veszik meg, vagyis a már kész termékért fizetnek.) Az alapvető különbség az, hogy a Syfy a gyártási költségek egy részét fizette, míg az összes többi csatorna csak utólag fizet a vetítési jogért, ami nyilván lutri, mert előre nem lehet megmondani, hogy ki fog majd később (akár évek múlva) fizetni.
    Az nem elképzelhetetlen, hogy a szerződésben volt egy olyan pont, hogy az MGM a Syfy beleegyezése nélkül nem viheti más csatornához a sorozatot, vagyis más csatorna nem léphet a Syfy helyébe, de ez pusztán csak találgatás, erről semmi hivatalos információ nincs.

    Vagyis a képlet úgy néz ki, hogy a sorozatnak van egy gyártási költsége, amibe benne van a stáb fizetése, a vizuális effektek, a jelmezek, a logisztika, a takarítónők fizetése, stb. Ennek egy részét kifizette a Syfy, a másik (nagyobb) részét meg az MGM különböző forrásokból. Cserébe a Syfy megkapta a vetítési jogot. (Ők azzal jártak jól, hogy az epizódok közbeni reklámok bevételei nyilván náluk maradtak.) Viszont minden más bevétel (más TV csatornáknak vetítési jog eladás, a DVD kiadás bevételei, az online letöltések bevételei, a csillagkapu bögrék jogdíjjai, stb) mind az MGM zsebébe vándorolnak.

    Amikor a Syfy azt mondta, hogy nem rendeljük meg a harmadik évadot, akkor az gyakorlatilag azt jelentette, hogy a szükséges gyártási költségek egy része hiányzott. Másik csatorna pedig nem jelentkezett, vagy nem is kerestek, ezt nem tudjuk.

    Összegezve tehát a Syfy annyiban volt hibás, hogy nem adtak lehetőséget a történet lázrására. Nyilván egy rövidebb évad vagy a két film sokkal kevesebbe került volna, mint a megszokott 20 rész.
    Az MGM pedig abban volt hibás, hogy nem látszott rajtuk a nagy igyekezet, hogy a Syfy nélkül csináljanak bármit is. Az a 10-15 millió dollár, amibe a filmek egyenként kerültek volna maximum (az Ark of Truth meg a Continuum 7-7 millióból készültek!) nem egy nagy összeg ahhoz képest, hogy egy mai átlagos mozifilm ritkán megy 80-100 millió alá. Nyilván ezek nem mozifilmek lettek volna, de a franchise hírneve biztosan dobott volna annyit a nézettségen, hogy megérje.

  8. “Nyilván ezek nem mozifilmek lettek volna, de a franchise hírneve biztosan dobott volna annyit a nézettségen, hogy megérje.”
    Ez így sokat mond, hiszen az első csillagkapu sorozatnak is egy teljes filmet csináltak befejezésül és valóban jól sikerült annak ellenére, hogy nem volt benne sokkal több vizuális effekt, mint az átlag csillagkapu részekben arányában.
    Megcsinálták ugye ezt a 2 évadot. De az MGM csinálhatott volna egy teljesen új évadot saját költségekből és (ha nem korlátozza ezt is a Syfy-al kötött szerződésük) egy teljesen új szerződést köthettek volna egy másik tv csatornával.
    És bár a 3. évad a sorozat része lenne, de egy teljesen külön évad, amihez a Syfy-nak még is mi köze van.(?)
    Mert ha semmi, akkor viszont az MGM vezetőség jó hülye, ha nem szerveznek be egy 3. évadra egy aránylag jó sorozatra, ami egy népesebb csatornán kelendőbb lenne.
    Vagy ha a szerződés lekötné az új évadokat is, akkor az MGM cselhez folyamodna és teljesen más című sorozattal folytatná ugyanazt a sorozatot.

  9. Azért ez nem ennyire egyszerűen működik, nagy pénzekről van itt szó, de tényleg azt érezni, hogy nem nagyon törték magukat.

  10. Visszajelzés: Stargate Universe: The Virtual Third Season « Csillagkapu hírek magyarul

  11. igazából az okozza a gondot hogy nem volt a műsornak nézetsége és sajna drágább volt a sorozat forgatása mint amennyi hasznot hozott volna

  12. Vajon lesz még “egész estés” film a Stargate- ből? Pl.: Extincion v. mi a szösz?

    Én anno azt olvastam, h. 4 mozifilmet terveztek meg, ebből 2 meg is valósult ezidáig

  13. Visszajelzés: Karácsony és születésnap « Csillagkapu hírek magyarul

  14. minden a penzrol szol es egykis valosag is van a filmben ha igazan belegondolsz

  15. elszomorító ahogy mindegyik stargate-t kinyírták, és az meg kamu, hogy nem volt nézettség, inkább szinvonaltalan produkciókkal árasztanak el bennünket

  16. Nekem most az jutott eszembe, hogy Kickstarter-esen nem lehetne e leadni a rendelést… 🙂 Csak valamelyik készítőnek fel kéne dobni az egyik kalapozó oldalra az ötletet!

  17. Most néztem meg a 2 évadot és igazán elszomorít, hogy egy IGAZI sci-fi sorozat így végződjön. (Már a Firefly miatt is “jönnek” nekünk eggyel.)
    Akit viszont érdekel mi lehetett a Destiny végső célja ajánlom olvassa el Stanislaw Lem – Az Úr hanga című könyvet. Az írók ugyanis innen lopták az ötletet.

  18. Ez nem ér mire bele éltem magam a sorozatba vége lett 😦 Valóban nem lesz folytatása, vagy csak egyfajta groteszk piár fogás volt?

  19. Ezzel én is így vagyok!Jöhetne még legalább 7 évad!

  20. Egyszerűen nem hiszem el hogy ebben vana biznisz, hogy csinálunk egy sorozatot, lenyomunk max 2 évadot és megszüntetjük. Elhiszem, hogy a hülye amerika a célközönség meg abból számolnak nézettséget, de máshol is vannak SG rajongók szerintem nem is kevesen. Egymást váltják a rosszabbnál rosszabb sorozatok amik egymást másolják. Egy ilyen tényleg szuper és nagy múltú sorozatot meg nem éri meg folytatni???? Nem hiszem el.

  21. manapság elkezdenek sorozatokat aztán nem fejezik be vagy gyorsan össze csapják a végét sok kérdést hagyva kivéve a sok gagyi szapan operát azokat végig kell adni és gyártani na de ez van ez a mai sorozat gyártás 😦

  22. SG-U. Szerintem az összes ötletből érdekes sorozat lehetett volna, de ha mindet felhasználták volna akkor még 4 vagy akár 5 évad is lehetett volna. Úgy gondolom ha unalmasnak tűnő részeket amik azoknak látszódtak volna egy érdekes vagy szép látvánnyal vagy efektekkel is izgalmassá tehette volna a többi részt. Bár az elgondolások szerintem meg állná mind a helyét de ahogy írtam több évadban. U.I Imádom az Atlantiszt és az Universum sorozatát.

  23. Szeretném kérdezni hogy lesz e folytatás? Nagyon jó lenne.

  24. Miért?Most néztem meg a két évadot és hiányolom nagyon a többit:( !! Bárcsak lenne szavazat hogy fojtathassák mert akkor én igennel szavaztam volna!!

  25. Van egy petíció, hogy legyen folytatása a sorozatnak, kb. egy hónapja “írtam alá”, keress rá.

  26. felesleges

  27. http://www.change.org/petitions/netflix-save-stargate-universe

    Erről beszél, ha valaki betéved még ide, vésse alá. lehet hogy nem ér semmit, de legalább megpróbáltuk!

  28. Üdvözlet a rajongó társaknak, örülök hogy van rajtam kívül is rajongók. végigolvastam az eszmecserét, olvastam sok érdekességet és ellátogattam a címre és szavaztam. Habár az Stargate igazándiból verhetetlen, ebből kifolyólag több ráfordítást vártam volna az Atlantis és annál is többet az Universe megalkotásánál, de hogy nem felyezik be ennyi idő elteltével az szégyen, annyi lehetőség van benn. reménykedem hogy előbb vagy utóbb valamilyen formában ujra láthatjuk, nagyon elszomorít hogy nem láthatom az igazi, megérdemelt befejezést. (szerintem megnézem a Stargate sorozatokat újra, 5. alkalommal 🙂 )

  29. Az MGMnek is lett volna egy kis esze,ideglenesen átadta volna a Stargate Universe jogait a pixarnak:-aki olyan S.G.U.animációs sorozatot “rittyentet”volna hogy csak na…

  30. Nekem csak egy kérdésem van.Milyen Destiny a hajó neve Végzet(Doom)nem????Ezen kívül semmi sem volt.És igen jó lett volna ha van 3.évad;(

  31. Azért destiny=végzet(=sors) a hajó neve mert,a destiny célja=végzet(e)-az volt hogy elérjen egy úticélt,vagy célt.Az ősrobbanáskor a kozmikus háttérsugárzásba-(a nagy bummból visszamaradt statikus zaj:lsd.a tévé adás nélkül megyen!=”mákosan”sistereg.)-elrejtettek egy titokzatos jelet(=”határozott szerkezetet mutató kristály struktúrát”)-amit több mint 1millió éve az ősök(egy csúcstechnikájú fejlett idegen faj)kifinomult műszereivel fogtak,és ennek a jelnek a forrásának keresésére,és megfejtésére indították a destiny-t(végzet),egy ős,csillagmeghajtású,automata vezérlésű kutatóűrhajót,hogy megoldjon egy rejtélyt,ami az ősrobbanáskor a fizikai világegyetem teremtésekor keletkezett.Hogy ezt a jelet,adást,üzenetet,kódot,stb.ki küldte:Isten vagy egy fejlett idegen faj:nem tudni,egy biztos a jel:a világegyetem teremtésekor keletkezett,tehát:nagy titok:rejtély:hogy mi is ez!!!-ki kell rakni a destiny-nek e kozmikus rejtély puzzle darabkáit…

  32. Válasz:-Mire lett volna jó az S.G.U.3.évada?!-Hogy folytassák a sorozatot:azok részére akik nézték,és érdekelte őket a folytatás.-lsd.Csillagok háborúja,annyi része van már mint a “szemét”,a rajongók mégis megnézik az összes új részt,:mert érdekli őket a folytatás…

  33. Most akkor van mozifilm ami befejezi a Universe sorozatot ???

  34. Izgatottan várom a 3.-k évadot mikor lesz,és mikor lehet letölteni a szokott helyen. Volna nekem is egy pár ötletem mondjuk úgy elszabadult a fantáziám filmek nézése közbe pl.(StarGate90galakszis). Miért pont 90-ven? Az-ért mer 88csilag kép van 89.a mi nap rendcetünk egyik ki indulasi pont. A másik “Corvinus” (Under Word) galaxis. többit majd késöb

  35. nem lsz se sorozat se film?

  36. Szomorú vagyok hogy nincs fojtatás eléggé nyitottan hagyták. Mindenkinek a fantáziájára van bízva hogy futna tovább.

  37. Húzatok epizódokat mint a rétest ha a StarGate-ből tudtatok 10 évadot csinálni akkor a többiből miért nem a producerek és az írok dugják össze a fejüket és csinálják meg ezért kapják a pénzt

  38. Fogalmam nincs,hogy melyik csillagkapus oldalon van az a “story”amikor egy másik naprendszerből,Rodney-ék,az asgard replikáltorral készült zpm-mel,betárcsázzák a végzet csillagkapuját hogy ellátmányt,zmp-eket&új személyzetet vigyenek a végzetre….

  39. Most néztem meg másodszorra. Zseniális! Nagyon nagy élmény! Legjobban Rush-al tudok azonosulni, pont olyan kocka vagyok, bár nem annyira okos… 🙂 Nagyon sajnálom, hogy elvágták a szálakat a sorozattól, bár a remény hal meg utoljára! Ha tudtok valamit, írjatok!

  40. szerintem az lett volna a legjobb a 3 évadban ha egy replikátor ember a jövőből érkezik az Atlantiszról a földi parancsokságra és el mondja hogy meg szeretné menteni a Végzetet és a legénységet is, mert a jövőben nem tudtak kapcsolatot teremteni a Végzettel és csak sodródtak az űrben több éven keresztül, és ez a replikátor ember szeretne rá jönni hogy lehetne igazi ember persze lesznek problémák de végül sikerül el jutni a Végzetre és visz magával tudósokat és katonákat is a Végzet fedélzetére vagy csak ő egyedül megy és sikerül a hajót fel újítania és el indulnak a hajó VÉGZETE felé persze az út harccal teli lesz, és a vége az lenne hogy el jutnak a VÉGZET VÉGZETÉHEZ, de végül haza jutnak a földre és ez a titok titokban marad. szerintem ez lenne a legjobb folytatása

  41. Hali! Lesz 3. évad? Bevallom az első évad nagy csalódás volt. Teljesen más hangvételű mint az eddig megszokott SGT-k. De mivel nagy régi kedvenc ezért néztem tovább s a 2. évad már kifejezetten tetszett. De most tényleg ha így hagyják befejezetlen ezt a történetet az nagyon szánalmas s elszomorító egyben.

  42. >Mivel nem lesz S.G.U.3.evad,a sorozat lezarasa lehetne,vagy a Stargate Universe leszamolas mozifilm,amelyben egy lazado os,lefagyasztotta embriojat a vegzeten,es mivel a vegzet az isteni jel,fele halad,ezt megfejtve istenne akart valni.~mivel mindenki hibernalva van ezen os,elkezdi nyirni kifele a nepet…<Vagy a vegzet legenysege,megfejtve az isteni jelet,ember-istenekke valnak(mindentudokka-akik,latjak,a multat es a jovot egyszerre)es rajonnek hogy egy ter-ido resen,hogyan terhetnek vissza a Foldre,igaz a multba,kell,visszaterniuk,ahol,is,ok lesznek az osok osei,a csillagkapu-epito-os-mesterek…

  43. Igazságtalan világ ez sajnos… Minden szaros szappanoperációra van pénz sok száz epizódra de erre nem volt… Nem hiszem el, hogy nem nézte senki… több példa is van Amcsi filmekre hogy dupláját hozta mint amit beletettek és mégis azt mondják veszteséges na ez hogy is? ráköltök valamire mondjuk 50 millát és lesz 100 bevétel az most akkor hogy veszteség?

  44. tragédia…az egyetlen sci-fi sorozat, ami elfogadható, az is megszűnik.itt minden a pénzről szól!

  45. Veszteséges=nem nézik annyian, mert szar, ezért promóban nyereséges, valóságban nem (pláne, hogy mindenki kihasít belőle amennyit csak tud). Egy szemét szappanopera filléres tétel, a beugró húzónéven kívül csak a promó összege mérvadó. Találsz annyit belőle mint a pelyva, éjjel-nappal Budapesten, barátok között jóban-rosszban, és ez csak egy szutyok kis ország.
    Egyébként jó kis lezárás lehetne, ha megjönne a Hulk és lenyomna mindenkit. De az utolsó pillanatban egy jedi vezetésével az Expendables megmentené a hajót, a vöröske tudatát Xavier proff átprogramozná egy legóba és boldogan élnének amíg…

  46. Szerintem csinálniuk kéne egy egész estés mozifilmet amivel lezárhatnák, mind az Atlantis mind az Universe történetét és bemutathatnák az Ős intelligenciát. Egy drága, látványos, okos, 3 órás mozifilm szerintem a világon mindenütt kelendő lenne, jobban mint pl. az Avatar 2 vagy mint egy sokadik Marvel mozi… UI: ha már Marel, képregénynek is tudnék ám örülni 🙂

  47. A SyFy képviselői számtalanszor jelentették ki, hogy az űrutazásos SF filmek ideje lejárt, jöhetnek a bugyuta a szörnyfilmek, a dimenzióvámpírok, Superman és Batman klónok serege, meg az x-men seregek…. Az űr (szerintük) már senkit sem érdekel. És ennyi. Gyanítom, hogy ezzel a véleménnyel nem álltak egyedül és az MGM vezérkar is egyetérthetett velük. Szóval esélytelen az egész. Sajnos.

  48. Mellesleg az elmúlt években, a Babylon 5 és a Firefly megszűnésével az egyetlen olyan SF sorozat volt ahol láthattunk valódi színészi játékot. Carlyle végig szenzációs volt, gyakran húzta magával a többieket. Szinte mindegyik színésznek volt kiemelkedően jó produkciója. gyarkan valóban élvezetes volt, volt mondanivaló, volt tanulság… minden amit az amcsi közönség utál. És itt van a kutya elásva. Itt nem arról szólt a történet, hogy az antidemokratikus szörnyek a gonoszok, a demokratikus amerikai katonák meg az abszolút jók. Ebben a filmben JELLEMEK is voltak. Jó, nem állítom, hogy Fellini szintű, de azért magasan az átlag feletti volt az élvezhetősége! De nézzük meg azokat, amiket azóta gyártottak! Ha azt mondom fosok, akkor már túldicsértem őket.

  49. A nézettséget illetően régebben utánanéztem, és mint kiderült, hogy elkaszálhassák a sorozatot, a nézettségbe nem számították bele az ismétléseket, ugyanis a fő adást olyan időpontokban nyomták, amikor maximum a nagymamák vannak otthon. Nem vették bele ezen kívül a LEGÁLIS, fizetős letöltéseket se, se az egyéb, legális online megtekintéseket se. Így sikerült összehozni, hogy a valós megtekintések kb 1/3 lett a hivatalos nézettség.

  50. Én már nagyon várom a 3. évadot. De nagyon jó lenne ha folytatnák, mert így nekem nagyon rossz! Én a sci-fi minden kép az első a sorban mivel szeretném a bolygót is elhagyni végre!!! Stargate volt az első sorozatom ebben a témában már kb. 12 évesen utána jöttek a Star Trek-k stb.! Jó lenne ha nem hagynák abba mivel Eli részben hasonló hozzám szerintem és kíváncsi vagyok én nekem a helyében, hogy bírnám az egyedül létett évekig!

  51. Valaki beleolvasott már a Stargate: Universe képregénybe ami a sorozat hivatalos folytatása lenne? Én bele olvastam és eléggé el vagyok kenődve. Két átgondolatlan logikátlan dolog is éktelenkedik benne amire láthatólag el is kezdték építeni a történetet…

    • Az ilyen képregényeket (meg regényeket) mindig érdemes fenntartással kezelni. Hivatalosan kánonnan számítanak, de ha úgy alakul, hogy lesz bármiféle folytatás, biztos, hogy azonnal kihúzzák őket. Ezek inkább csak az MGM által jóváhagyott fanfiction-ök.

      • Értem köszi. Szerintem nem olvasom el mert eléggé ökörségnek tartom, hogy Eli gondol egyet és a hajó által generált kéken fénylő örvényből vesz energiát a hajó. 😀 Én azt mindig is a Cserenkov-effektus effektusnak gondoltam mivel a végzet a fénynél gyorsabban halad viszont nem a hipertérben hanem a csillagközi térben.

  52. Sziasztok! A kérdésem mikorra dobhatják a piacra az új évadot a Stargate Universe???

  53. Én egyet nem értek, miért nem merült fel megoldásnak: A Destiny ugyebár FTL-meghajtós, (ami itt nem térugrás mint a BSG-ban) vagyis a fénynél gyorsabb, de NEM hipertéri. És az SG1-ben és az SGA-ban is vannak bőven hipertér-képes, tehát a Destiny-nél jóval gyorsabb hajók, amig röhögve utolérnék/ elémennének ellátmánnyal …

  54. Kiderülhetett volna a III. évad végén, hogy mi ii volt a Végzet igazi célja. Pl. kideríteni, hogy hogyan keletkezett az Univerzum? Bemutatni az élet és értelem kialakulásának és fejődésének állomásait azokon a bolygókon, ahol a kapukat az ősök elhelyezték,.És szakaszos ébredést, amit Ilaj megoldott.

  55. Ez már csak kiegészítés vagy talán üzenet a készítőknek! Évente tucatnyi idióta, nézhetetlen sci-fi filmet készítenek! Kizárt, hogy a szemétnek több nézője lett volna!

  56. Hogy mekkora sunyiság volt a SyFy-ban arról csak annyit, hogy a twitteren annak idején megjelent egy poszt, amiben egyértelműen bizonyították, hogy a SyFy egyszerűen negatívan hamisított az SGU nézettségét. Például szándékosan kihagyták az ismétlések és az online nézések statjait, de például számtalan esetben a késői vetítéseket is kihagyták a statisztikákból. Nagyon úgy tűnik, hogy mindenképpen el akarták kaszálni a sorozatot, hiszen a forgatás befejezése után pár perccel már szét kis szedték az egész az egész díszletet.

    Viszont most eltelt 12 év, az eredeti szereplők ismét szabadok, lehetne folytatni a sorozatot, mondjuk hogy pontosan annyi idő telt el, amennyi a valóságban is. Vagy legalább egy tisztességes lezáró filmet esetleg egy minisorozatot, mondjuk 4 résszel.

    Saját ötlet….Nekem az volt állandóan a fejemben, hogy megbékített Orai hírnökök mennének a fedélzetre és hoznák helyre a hajót. Vagy a korábban a kompot felújító idegenek a mesterséges bolygóról. Na mindegy. Amúgy elég feltűnő, hogy bizonyos, túlságosan minőségi, gondolatokat ébresztő, egyértelmű erkölcsi üzeneteket közvetítő sorozatokat, nagy népszerűség mellett is elkaszálnak. Ilyen volt Malozziék Dar Matters sorozata valamint a WGN America Outsiders-e is, amire maga a WGN elnök mondta, hogy ma, idézem, “nem lázításra, hanem a cégek iránti bizalom erősítésére van szüksége az országnak”. Ha jól sejtem beszóltak nekik, hogy gyerekek van egy meglehetősen tágan értelmezhető Patriot Act törvényünk….

    Nem mondom, hogy az SGU kasza esetében is lehetett valami efféle háttér, de azt se merném kijelenteni, hogy nem.

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!