David Hewlett interjú   Leave a comment

A GateWorld egyik szerkesztője készített egy interjút a Rodney McKay-t alakító David Hewlett-tel a néhány hete megrendezett GateConon. A színész a jelenlegi projektjei mellett beszélt a Universe-ről, és az Atlantiszhoz kapcsolódó emlékeiről is.

De legelőször is a két és fél éves kisfiáról, Sebastianról (becenevén Baz), aki kb minden harmadik Twitter bejegyzésének főszereplője. A kissrác már tudja utánozni az Alien arctámadóit, és Doctor Who-t (magyarul Ki vagy, Doki?) akar nézni a TV-ben, aminek a geek apuka nagyon örül.
Mars, a kutyája (aki az A Dog’s Breakfast című filmjében is szerepelt) nagyon elhízott, mert amíg a család kb három hónapig távol volt, a barátaik, akik vigyáztak rá, kicsit túlzásba vitték az etetést.
Hewlett előbb a Splice című filmet forgatta (néhány hete volt a premierje), majd a The Whistleblowert Bulgáriában. Korábban pedig szintén Bulgáriában rendezett egy filmet a Syfy-nak, amire csak úgy hivatkozik, hogy a “gonosz hómajom” (evil snow monkey) film.

Az Atlantiszra térve, az első téma az ötödik évad The Shrine című része volt, amit nyugodtan hívhatunk a rajongók egyik kedvenc részének. Hewlett úgy gondolja, hogy ez a rész valódi scifi volt abban az értelemben, hogy olyan jelenetek voltak benne, amiket csak a scifi műfajban lehet megvalósítani. Külön öröm volt számára, hogy a huga, Kate is szerepelt abban az epizódban.
Úgy érzi, hogy a McKay – Keller szál egy kicsit elsietett volt, viszont a forgatást nagyon élvezte, mert elmondása szerint Jewel Staite az egyik legnagyszerűbb ember, akivel valaha találkozott.
A másik változás az 5. évadban Richard Woolsey főszereplővé válása volt. Hewlett úgy gondolja, hogy Woolsey az a karakter, amivé McKay vált volna az évek során, ha nem tudós lenne. (Itt idézzük fel egy pillanatra a Vegas című rész McKay-jét!)

Kezdetben attól félt, hogy azért mert McKay főszereplő lett, a jellemét majd elpuhítják, hogy szerethető legyen. Szerencsére sikerült megtartania azokat a tipikus McKay jegyeket, amiket már az SG-1-es vendégszereplése alatt is láthattunk. Hewlett végig arra törekedett, hogy a karaktere rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkezzen, amit a normál életben nem szeretünk. Az egyetlen dolog, ami változott az az, hogy az évek során rájött, hogy szüksége lehet más emberek segítségére is. Végül egy család részévé vált. Ronon volt az anyuka, és Sheppard a kutyus. ( 😀 )
Ugyanakkor ezt színészként is átélte. Kezdetben egyedülállóként érkezett a csapatba, de az évek során folyamatosan összerázódtak egy családdá a színésztársaival, és a legnehezebb dolog számára az volt, hogy el kellett válniuk. Meg is jegyezte, hogy ezer éve nem látta Joe Flannigant, és mikor pár perce összefutottak a rendezvényen, szörnyen nézett ki nélküle. ( 😀 )

A Universe-ből csak a pilotot nézte meg, és azon viccelődött, hogy nem jó az, hogy most mások élvezik azt a mulatságot, amiben eddig neki volt része. Viszont nem irigykedik a Universe stábjára, mert tudja, hogy ez már nem az ő Csillagkapuja.

A következő években szeretne többet írni és rendezni. Megpróbál néhány dolgot megvalósítani a tervei közül. De a színészkedést se hagyja el, és néhány nap erejéig a Csillagkapu forgatására is visszatért, hogy újra Rodney McKay bőrébe bújjon. Az interjú egy korábban közzé tett kis részletében elárulta, hogy örülne, ha újra eljátszhatná még McKayt, akár a DVD filmben, akár a Universe-ben. 🙂

A teljes interjút angol nyelven a GateWorld-ön olvashatjátok.

Posted 2010. szeptember 21. by Nekomajin in Színészek

Tagged with ,

Neked is van véleményed? Ide pötyögd!